Yandex Metrica

İlk imparatorun mezarı hazinelerle dolu: Ama 2.200 yılık ölüm tuzakları define avcılarını ürkütüyor

İlk imparatorun mezarı hazinelerle dolu: Ama 2.200 yılık ölüm tuzakları define avcılarını ürkütüyor

Dehşete kapılan arkeologlar 2.200 yıldır gömülü olan ilk Çin imparatoru Qin Shi Huang'ın mezarını buldu, ancak onu açmaya korkuyorlar.

Dünya

24.06.2024, 10:36

MÖ 221'den itibaren hüküm süren Qin Shu Huang'ın mezarı. MÖ 210'a kadar, şu anda bütün bir ordu tarafından korunmaktadır ve 1974 yılında Çin'in Shaanxi Eyaletindeki çiftçiler tarafından ilk kez keşfedilmişti. Mezarı ve bölgeyi araştıran arkeologlar  mezarı açmaya asla cesaret edemediler ve bunun bir nedeni var.

Devasa kanatlar, iri gövde! Okyanusun yeni belası: Gizli su altı uçağı Manta Ray deşifre oldu Devasa kanatlar, iri gövde! Okyanusun yeni belası: Gizli su altı... Haberi Görüntüle

ÖLÜM TUZAKLARI VAR

IFL Science'ın haberine göre arkeologlar, mezarın açıldığında hasar görme ihtimalinin olduğuna inanıyor ancak meraklı araştırmacıları öldürebilecek ölüm tuzaklarına dair söylentiler de mevcut.

CENTCOM'u ayrı, AFRICOM'u ayrı dert: Nereden kovulsalar ilk sözleri 'terör' oluyor CENTCOM'u ayrı, AFRICOM'u ayrı dert: Nereden kovulsalar ilk sözleri 'terör'... Haberi Görüntüle

MEZARIN İÇİ HAZİNE DOLU

Çinli tarihçi Sima Qian'ın, Qin Shu Huang'ın ölümünden 100 yıl sonra yazdığı yazılar , "yüz görevli ve muhafız için saraylar ve pitoresk kuleler inşa edildiğini ve mezarın nadir nesneler ve harika hazinelerle doldurulduğunu" iddia ediyor.

Sözlerine devam eden Sima Qian şöyle devam etti;

"Zanaatkarlara, mezara giren herkesi vurmaya hazır tatar yayları ve oklar yapmaları emredildi" 

Habere Tepki Ver

0

0

3

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading