İlk uçuş 2025'te! Elektrikli hava taksisi görücüye çıktı

İlk uçuş 2025'te! Elektrikli hava taksisi görücüye çıktı

Kaliforniya merkezli Joby Aviation firmasının, Japon otomobil devi Toyota'dan aldığı 894 milyon dolarlık yatırım desteğiyle ürettiği elektrikli hava taksisi, havayolu ortağı Delta ve mobilite ortağı Uber ile iş birliği yapılarak, New York'taki Grand Central Terminali'nin Vanderbilt salonunda halkın gösterimine açıldı. 

Dünya

05.10.2024, 11:54

Joby Aviation firmasının Japon otomobil devi Toyota ile yaptığı ortak çalışmanın ürünü 894 milyon dolarlık yatırımı elektrikli hava taksisi New York'ta sergilenmeye başladı. 

ABD Federal Havacılık İdaresi'nden uçuş izni süreci tamamlanmadığı için ABD'de henüz uçamıyor. Ancak hava taksisinin 2025 yılında Dubai'de uçuşlara başlaması düşünülüyor.

Son Dakika... Soykırımcı İsrail, Beyrut'u bir kez daha vurdu! Son Dakika... Soykırımcı İsrail, Beyrut'u bir kez daha vurdu! Haberi Görüntüle

500 MİLYON DOLAR DAHA YATIRIM YAPILACAK

Toyota, Joby Aviation'ın elektrikli hava taksisi projesine bu ay içerisinde 500 milyon dolar daha yatırım yapacağını açıkladı. Söz konusu yatırım, hava taksilerinin ticari üretime geçişini hızlandırmayı ve sertifikasyon süreçlerini desteklemeyi hedefliyor.

Son dakika: Pakistan’da Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı: Yaralılar var Son dakika: Pakistan’da Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya... Haberi Görüntüle

İZİN SÜRECİ HENÜZ BİTMEDİ

Joby Aviation'ın elektrikli hava taksisi, Delta ve Uber ortaklığıyla ABD'nin başkenti New York’taki Grand Central Terminali’nde halka tanıtıldı. Ancak ABD'de uçuş yapabilmesi için gerekli olan Federal Havacılık İdaresi  onayları henüz tamamlanmadı.

Cehennemin kapısı aralanıyor: İsrail'den Lübnan'a kara harekatı hazırlığı! Ortadoğu uçurumun kenarında! Cehennemin kapısı aralanıyor: İsrail'den Lübnan'a kara harekatı hazırlığı! Ortadoğu uçurumun... Haberi Görüntüle

İLK UÇUŞ NE ZAMAN?

Şirket, 2025 yılında Dubai'de operasyonlara başlamayı planlıyor​. Joby Aviation üretim kapasitesini artırmak için Kaliforniya’da yeni tesisler kuruyor ve küresel çapta operasyonlarını genişletmeyi hedefliyor.



 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading