Yandex Metrica

IMF öngörüsünü paylaştı: 2028 yılında Türkiye, dünyanın en büyük 9. ekonomisine sahip olacak! İngiltere ve Fransa'yı geride bırakacak!

IMF öngörüsünü paylaştı: 2028 yılında Türkiye, dünyanın en büyük 9. ekonomisine sahip olacak! İngiltere ve Fransa'yı geride bırakacak!

IMF'nin öngörüsüne göre Türkiye, dünyanın en büyük ekonomileri arasında 9. sıraya yerleşecek. IMF'nin bu tahmini Türkiye'nin İngiltere ve Fransa ekonomisini geride bırakacağını gösteriyor.  

Dünya

23.07.2024, 13:46

IMF'ye göre 4 yıl sonra, 2028 yılında Türkiye'nin ekonomisinin büyüklüğü 4,66 trilyon dolara yükselecek.

IMF'nin öngörüsüne göre İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya gibi ülkeler Türkiye'nin gerisine düşüyor.  Türkiye 4,66 trilyon dolarla dünya ekonomisinde 9. sıraya yükselirken ABD, Çin'in gerisinde kalıyor.

Türkiye, IMF ve Dünya Bankası tarafından yayınlanan son verilere göre ülkemiz bu pariteye göre dünyanın en büyük 11. ekonomisi konumunda yer alıyor. Yayımlanan tahmine göre Türkiye önümüzdeki 4 sene içerisinde çoğu büyük ülkeyi geride bırakarak dünyanın en büyük 9. ekonomisi olmaya hazırlanıyor.

Filistin'den BRICS adımı! Rusya'dan flaş iddia: Kazan'daki zirveden sonra resmen talepte bulunulacak Filistin'den BRICS adımı! Rusya'dan flaş iddia: Kazan'daki zirveden sonra resmen... Haberi Görüntüle

KAPSAMLI BİR STRATEJİYLE MÜMKÜN

Türkiye, stratejik konumuyla doğu ve batı arasında bir köprü oluşturarak, her iki tarafla da diyalog kurabilen nadir ülkelerden olması, Türkiye'nin ekonomisini özel kılmaya yetiyor. 

Türkiye'nin ekonomisinin hızlı yükselişi, nüfusunun demografik dinamizmi, güçlü sanayi altyapısı, artan turizm gelirleri ve fintek sektöründeki atılımlar gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanmakta. 

Akılalmaz hata! Dalak yerine karaciğeri aldılar! Tüm dünya bu skandalı konuşuyor Akılalmaz hata! Dalak yerine karaciğeri aldılar! Tüm dünya bu skandalı... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE BÖLGEDE LİDER OLMA POTANSİYELİNE SAHİP

Türkiye, hem doğuyla hem da batıyla konuşabilen nadir ülkelerden olmasıyla dikkat çekiyor. 

Yeni ekonomik program, Türkiye için bölgede lider olma potansiyelini taşıyor.

IMF'nin 2028 yılı öngörüsüne göre ise Türkiye, Fransa, İtalya, İngiltere ve İspanya gibi devletleri gerisinde bırakıyor.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

1

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading