İngiliz bakandan savaş çıkaracak sözler: Siz bir 'mafya devletinin' patronusunuz: Halkınızı köle olarak kullanıyorsunuz

İngiliz bakandan savaş çıkaracak sözler: Siz bir 'mafya devletinin' patronusunuz: Halkınızı köle olarak kullanıyorsunuz

Britanya dışişleri bakanı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada Vladimir Putin'i doğrudan bir " mafya devleti " yönetmekle suçladı ve onu bir köle sahibine benzetti.

Dünya

26.09.2024, 11:56

David Lammy, New York'taki toplantı sırasında Rusya Devlet Başkanı'nı hedef alarak Rusya temsilcisine, "Kim olduğunuzu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

İngiliz Bakan, Putin'in Ukrayna işgalindeki davranışını hedef almak için köleliğin geçmişine başvurdu ve Rus hükümetini "Küresel Güney"i savunduğunu iddia ederken" uluslararası hukuku atlatmakla " suçladı.

Son dakika: Nasrallah'ın cenazesi enkazdan çıkarıldı Son dakika: Nasrallah'ın cenazesi enkazdan çıkarıldı Haberi Görüntüle

"MAFYA DEVLETİSİNİZ"

İstila sizin yararınızadır diyen İngiliz Bakan, "Mafya devletinizi bir mafya imparatorluğuna genişletmek için. Yolsuzluğa dayalı bir imparatorluk inşa ettiniz" ifadelerini kullandı.

Ben sadece bir Britanyalı olarak değil, bir Londralı olarak ve Dışişleri Bakanı olarak da konuşuyorum diyen David Lammy, "Ancak Rus delegeye şunu söylüyorum: Burada aynı zamanda ataları Afrika'dan zincirlere vurularak köle olmak üzere silahın namlusuna götürülen, ataları ayaklanıp köleleştirilmiş halkın büyük bir isyanında savaşan bir siyahi adam olarak da duruyorum. . Emperyalizm: Gördüğümde tanırım. Ve ona olduğu gibi hitap edeceğim" dedi.

F-16 savaş uçağı neden düştü? 63 milyon dolarlık fiyaskonun arkasındaki gizem! F-16 savaş uçağı neden düştü? 63 milyon dolarlık fiyaskonun arkasındaki... Haberi Görüntüle

"KENDİNİZİ KANDIRABİLİRSİNİZ AMA..."

Almanya Dışişleri Bakanı Analena Burbock da Vladimir Putin'e sert tepki göstererek Rusya'nın BM büyükelçisine şunları söyledi: 

“Kendinizi kandırabilirsiniz. Ülkenizin en güçlü adamı kaçırdığı genç kızların arkasına saklanabilir. Ama dünyayı kandıramazsınız."

İki bakanın konuşmaları, Ukrayna'nın Rusya'nın derinliklerindeki hedeflere karşı İngiltere'nin Storm Shadows'u da dahil olmak üzere uzun menzilli Batı füzelerini kullanma onayı alması yönünde yoğun baskıyı sürdürdüğü bir dönemde geldi. Şu anda sadece Ukrayna'da geliştirilebiliyorlar . Birleşik Krallık bunların kullanımını destekliyor ancak ABD'nin desteği gerekiyor.

İsrail'den broşür oyunu! Hizbullah Lübnanlıları uyardı! 'Barkod taraması yapmayın' İsrail'den broşür oyunu! Hizbullah Lübnanlıları uyardı! 'Barkod taraması yapmayın' Haberi Görüntüle

BIDEN İLE ZAFER PLANINI KONUŞACAK

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, Putin'i yenmeye yönelik "zafer planını" sunmak üzere ABD'li mevkidaşı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile Perşembe günü Washington'da buluşacak.

New York'a giderken gazetecilere konuşan İngiltere Başbakanı Keir Starmer, uzun menzilli füzelerin tartışmaya açık olduğunu ancak bunların öneminin hafife alındığını açıkça belirtti . "Birçok konuyu tartışacağız ve Başkan Zelensky'nin söyleyeceklerini dikkatle dinleyeceğiz" dedi.

Starmer ayrıca “Kazanan planın uzun menzilli füzeler gibi tek bir meseleyle ilgili olacağını düşünmüyorum. Ukrayna'nın bunun üstesinden gelmenin ve Rusya'nın saldırganlığı karşısında başarılı olmanın bir yolunu bulması kapsamlı bir stratejiyle ilgili olacak" diye ekledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading