İngiliz mezarlığı olunca saygı Müslümam mezarlığı olunca talan et anlayışı! İsrail'in vurmadığı tek yer İngiliz mezarlığı!

İngiliz mezarlığı olunca saygı Müslümam mezarlığı olunca talan et anlayışı! İsrail'in vurmadığı tek yer İngiliz mezarlığı!

ABD merkezli yayın kuruluşu CNN'inde ortaya koyduğu raporlar ve bölgede çekilen uydu görüntüler İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik kara saldırısında mezarlıkları tahrip ettiği tüm dünyanın gözleri önünde kanıtlanmıştı. Aylardır abluka altındaki Gazze'de ölüm yağrıdan siyonist rejim çoğu Birinci Dünya Savaşı'nda ölen, birkaçı da İkinci Dünya Savaşı'nda ölen İngiliz askerlerinin kalıntılarını içeren iki mezarlığa dokunmadı. 

Dünya

26.06.2024, 22:01

1917’de inşa edilen Gazze’deki İngiliz Mezarlığı' nda 1. ve 2. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden binlerce yabancı askerin cenazesi bulunuyor. 7 Ekim'den bu yana gece gündüz demeden Gazze'de her yeri içinde insan olsun ya da olmasın bakmadan vuran İsrail, iki tarihi ingiliz mezarlığına dokunmadı. Yani aylardır Filistin mezarlıkları yok edilirken, iki tarihi İngiliz mezarlığı sağlam kaldı.

Nasrallah'ın hedef alındığı saldırı sonrası ABD'de panik: Beyrut'taki büyükelçilik binasına askerler sevk edildi Nasrallah'ın hedef alındığı saldırı sonrası ABD'de panik: Beyrut'taki büyükelçilik binasına... Haberi Görüntüle

İNGİLİZLERE AİT İKİ MEZARLIK BULUNUYOR 

Gazze Şeridi'nde, çoğu Birinci Dünya Savaşı'nda ölen, birkaçı da İkinci Dünya Savaşı'nda ölen  İngiliz askerlerinin kalıntılarını içeren iki mezarlık bulunuyor.  Birleşik Krallık merkezli İngiliz Milletler Topluluğu Savaş Mezarları Komisyonu'na ait olan bu mezarlıklar, yerel olarak İngiliz mezarlıkları olarak biliniyor ve Filistin bölgesinde önemli bir kültürel ve arkeolojik alan olarak kabul görülüyor. 

Kaçak altın madeninde felaket: 15 kişi feci şekilde öldü Kaçak altın madeninde felaket: 15 kişi feci şekilde öldü Haberi Görüntüle

GAZZELİLER DİNLENMEK İÇİN ZİYARET EDİYOR 

Çalılarla süslenmiş, etrafı yüksek selvi ağaçlarıyla çevrili ve çeşitli çiçeklerin açtığı alçak bir duvarla sakin bir atmosfere sahip olan bu bölge, yıllardır yüzlerce Gazzeli tarafından dinlenmek için ziyarette bulunuyor.

Kızıl gezegende akıllara durgunluk veren buluş! Mars'ta milyonlarca yıllık gizemli yapılar keşfedildi! Kızıl gezegende akıllara durgunluk veren buluş! Mars'ta milyonlarca yıllık gizemli... Haberi Görüntüle

724 İNGİLİZ ASKERİNİN CESEDİ BULUNUYOR 

Gazze Savaş Mezarlığı, Gazze'nin kuzeyindeki Tuffah semtinde bulunuyor. 781'i kimliği belirsiz olmak üzere 3.217 mezar bulunmaktadır. İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma cenaze sayısı 210. Savaş sonrası mezarlardan 30'u ve diğer milletlerden 234 savaş mezarı var.

Diğeri ise Deir el-Balah'ın kuzeyinde, el-Zwayda bölgesinde bulunuyor. İçinde hepsi İngiliz olan 724 asker yatıyor.

İsrail bayrağı ayaklar altında! Bebek katillerine Diyarbakır'dan tepki: Protesto yöntemi alkış aldı İsrail bayrağı ayaklar altında! Bebek katillerine Diyarbakır'dan tepki: Protesto yöntemi... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN SALDIRMADIĞI VE AYAKTA KALAN TEK YER 

Mezarlığın ilk definlerinden bazıları, 1917 ve 1918'de Osmanlı İmparatorluğu ile Gazze savaşına katılan İngiliz askerleri tarafından yapılmıştır. İkinci Dünya Savaşı sırasında, çoğunlukla Avustralyalı olan Britanya İmparatorluğu kuvvetleri, Gazze'deki bir dizi hastaneyi işletiyordu. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de girdiği her yeri talan eden İsrail ordusunun dokunmaduğı tek yer İngiliz mezarlıkları. 

Cehennemin kapısı aralanıyor: İsrail'den Lübnan'a kara harekatı hazırlığı! Ortadoğu uçurumun kenarında! Cehennemin kapısı aralanıyor: İsrail'den Lübnan'a kara harekatı hazırlığı! Ortadoğu uçurumun... Haberi Görüntüle

GAZZELİLERİN MEZARLARI BULDOZERLERLE YIKILDI 

2006'da Gazze Savaş Mezarlığı bir İsrail füzesi tarafından kısmen hasar gördü. İsrail tazminat olarak 90.000 £ ödedi. Ayrıca, İsrail'in 2009'da Gazze'ye yaptığı üç haftalık saldırının ardından yaklaşık 350 mezar taşının onarılması gerekti.

Gazze'nin çok az bölgesi İsrail'in son askeri operasyonunun saldırısından kurtuldu. Ancak saldırı sonucu harabeye dönen çok sayıda Filistin mezarlığıyla karşılaştırıldığında, İngiliz mezarlıklarından bilinçli olarak kaçınılmış gibi görünüyor.

Yakınlarda gerçekleşen saldırılar sonucu iki mezarlık sadece kısmi hasara maruz kalırken, ne mezarlara ne de mezar taşlarına dokunulmadı.Gazzelilerin mezarları ise  buldozerlerle yıkıldı, cesetleri çalındı. 

7 Ekim'de Hamas liderliğindeki İsrail saldırısının ardından savaşın başlamasından bu yana Gazze'deki neredeyse tüm Filistin mezarlıkları yıkıldı ve arandı. Ancak siyonist rejim İsrail, İngiliz mezarlıklarına zarar vermedi. 

Pedofiliden ve tecavüzden suçlanan rapçi Diddy'nin davasında şok gelişme! Ahlaksız partilere katılan ünlü isimler deşifre edildi: Leonardo DiCaprio, Beyonce... Pedofiliden ve tecavüzden suçlanan rapçi Diddy'nin davasında şok gelişme! Ahlaksız... Haberi Görüntüle

SAVAŞ SUÇU 

Mezarlıklar gibi dini mekanların kasıtlı olarak yok edilmesi, o bölgenin askeri bir hedef haline gelmesiyle ilgili dar koşullar haricinde uluslararası hukuku ihlal ediyor ve hukuk uzmanları İsrail'in eylemlerinin savaş suçu olarak kabul ediliyor. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading