Yandex Metrica

İngilizler harita çizip burada petrol var demişlerdi! O ilimizde petrol arama çalışmaları başlayacak

İngilizler harita çizip burada petrol var demişlerdi! O ilimizde petrol arama çalışmaları başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Enerjide tam bağımsızlık" parolası meyvelerini vermeye devam ediyor. Son olarak İngilizlerin harita çizip "burada petrol var" dediği Adana'da petrol çıkarma çalışmaları için izin istendi.

Dünya

04.09.2024, 10:09

Gabar'dan gelen petrol müjdelerine Türkiye bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Tam 35 yıl önce tarladan açılan kuyuda bulunan petrol "yok" denilerek kapatılmış ve üstüne çizik atılmıştı. O kuyu tekrar gündeme alındı. Adana'da petrol çıkarma çalışmaları hız kazanacak.

Papa'nın ziyaretine ayrılan 12 milyon dolarlık bütçeye sert tepki: Hükümet yoksulları göz ardı ediyor Papa'nın ziyaretine ayrılan 12 milyon dolarlık bütçeye sert tepki: Hükümet... Haberi Görüntüle

İNGİLİZLER HARİTASINI ÇİZMİŞTİ

Adana'daki petrol potansiyelinin İngiliz haritalarında yer bulduğunu ifade eden Uluslararası ilişkiler uzmanı Dr. Esat Arslan, "Haritada da gösterelim. İngilizce doküman olarak ifade ediyoruz. Burada incelemelerde bulunmuş. Petrolün en önemli tek hücreli terliksiler diye ifade ettiğimiz şeyleri incelemişler burada. Bu hakikatten çok önemli. Hocalı ve Ağzıkara bölgelerinde yaklaşık 3 tane sondaj yapılmış." ifadelerini kullanmıştı.

Sözlerine devam eden Dr. Esat Arslan, "Bütün petrolün kayaların büyük hava ile teması kesilerek altta kalan bu yapıyı inceleyerek evet burada petrol vardır demişler. Mehlika Taşman denizlerimizde mutlaka var demiş. Bunun da altını çizerek söylemiş. Bunlar petrolün öncüleri. Birçok yayınlar yapmışlar" demişti.

100 değil 200 değil tam 400 gemi ve denizaltı suya indi! Okyanus'ta gövde gösterisi: Savaş öncesi son prova! 100 değil 200 değil tam 400 gemi ve denizaltı suya... Haberi Görüntüle

ADANA'DA PETROL HAREKETLİLİĞİ

İngilizlerin haritalarına bile konu olan Adana'da petrol için yeniden harekete geçiliyor. Enerji Günlüğü'nde yer alan habere göre TPAO, Adana’da bir arazide petrol aramak için MAPEG’e başvuru yaptı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Adana ilinde yer alan N34-d2 pafta numaralı arazide, bir adet petrol arama ruhsatı almak için, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne (MAPEG) 23 Ağustos 2024 tarihinde başvuru yaptı.

Petrolün hangi ilçe ya da köyde aranacağı şimdilik bilinmiyor. Net detaylar önümüzdeki günlerde belli olabilir.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading