İngilizlerden şok iddia: Donanma battı, filo çakıldı, yarım milyon asker öldü

İngilizlerden şok iddia: Donanma battı, filo çakıldı, yarım milyon asker öldü

İngiliz hükümetine göre savaşın başlangıcından bu yana Rusya'da 465.000'den fazla insan öldü veya yaralandı. Yalnızca geçen ay her gün 1000 kayıp olduğu söyleniyordu. Rus hükümetinin harcamalarının yüzde 40'ı savaşa gidiyor.

Dünya

31.05.2024, 15:30

Ukrayna'daki savaşın başlangıcından bu yana İngiliz hükümeti, 465.000'den fazla Rus askerinin öldürüldüğünü veya yaralandığını tahmin ediyor. Bu, Londra Dışişleri Bakanlığı'nın Perşembe günü alıntı yaptığı, Viyana Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndaki (AGİT) bir İngiliz temsilcisinin konuşmasından ortaya çıkıyor.

Buna göre, günlük 1000'den fazla kayıp olduğu tahmin edilen Rus askerlerinin günlük öldürülme veya yaralanma oranı hiçbir zaman geçen ayki kadar yüksek olmamıştı. İngilizlere göre saldırganlık savaşı Moskova'ya mali açıdan da zarar veriyor.

Ukrayna'nın finansmanı Rusya'dan! AB ülkeleri 35 milyar avro kredide anlaştı Ukrayna'nın finansmanı Rusya'dan! AB ülkeleri 35 milyar avro kredide anlaştı Haberi Görüntüle

RUSYA BATIYOR

Buna göre savunma harcamaları şu anda Rusya hükümet harcamalarının yüzde 40'ını oluşturuyor. Bu, ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının yüzde altısına tekabül ediyor. Yetkilinin, "Objektif olarak konuşursak, rakamlar Rusya gibi bir ülke için Rusların yaşamlarında, maddi ve güvenilirliklerinde korkunç kayıplara işaret ediyor" dedi.

Ukrayna askeri istihbaratı, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım yarımadası açıklarında iki Rus devriye botunun imha edildiğini bildirdi. Askeri istihbarat servisi GUR Perşembe günü Telegram çevrimiçi servisinde, özel kuvvetlerinin deniz dronları kullanarak "geçici olarak işgal edilen Kırım'daki saldırgan devlet Rusya'nın teknelerine" başarılı bir şekilde saldırdığını söyledi.

Rusya, Kırım'ın kuzeybatısındaki Wuska Körfezi'ndeki İHA'ları savaş uçakları ve helikopterlerle imha etmeye çalıştı. Ancak bu, Ukrayna kuvvetlerinin "savaş misyonunu başarıyla tamamlamasını" engellemedi.

Dünya bir kez daha bu sözleri konuşuyor: Avrupa Birliği ölebilir, sadece birkaç yılımız kaldı Dünya bir kez daha bu sözleri konuşuyor: Avrupa Birliği ölebilir,... Haberi Görüntüle

FİLOYU ATACMS VURDU

GUR, helikopterlerin denize ateş açtığını gösteren videolar yayınladı. Ayrıca demirli iki tekneyi hedef alan bir insansız hava aracının görüntüleri de görülebiliyor. Büyük bir patlama da gösterildi. İlk bulgulara göre Rus tekneleri, KS-701 Tunets tipi küçük motorlu tekneler. Bunlar genellikle kıyı devriyeleri için kullanılır.

Rusya , her zamanki gibi Ukrayna'ya ilişkin bilgiler hakkında yorum yapmadı. Moskova daha önce gece boyunca "Kırım'a doğru ilerleyen" en az iki Ukrayna donanmasına ait insansız hava aracını imha ettiğini açıklamıştı. Rusya ayrıca, Rusya'nın güney Karadeniz bölgesi Krasnodar'da ve Karadeniz üzerinde Kırım yakınlarında 13 İHA'nın ele geçirildiğini açıkladı.

Karadeniz Filosu ayrıca Azak Denizi üzerinde sekiz ATACMS füzesi ateşledi. Ukrayna, ABD yapımı bu füzeleri Rus birliklerine karşı kendini savunmak için kullanıyor.

Ukrayna'dan gelen bilgilere göre Rusya, Kharkiv bölgesinin kuzeyinde güçlerini yığıyor ancak henüz büyük bir ilerleme için gerekli askeri güce sahip değil. Ukrayna Başkomutanı Oleksandr Syrsky Perşembe günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın bölgenin kuzeyindeki iki ana saldırı hattındaki birliklerini takviye etmek için diğer bölgelerden ve askeri eğitim alanlarından bu bölgeye ek alay ve tugaylar gönderdiğini söyledi.

Rusya kendi ANKA-3'ünü vurdu! Elektronik harp savaşına yenilince füzeyi ateşlediler Rusya kendi ANKA-3'ünü vurdu! Elektronik harp savaşına yenilince füzeyi ateşlediler Haberi Görüntüle

CEPHE İSTİKRAR KAVUŞTU

Ukrayna'dan gelen bilgilere göre, 10 Mayıs'tan bu yana Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki yoğun Rus saldırılarının ardından cephe istikrara kavuştu. Syrsky, Telegram'da yaptığı açıklamada, "Bu Rus kuvvetleri şu anda büyük ölçekli bir saldırı ve savunmamızda atılım yapmak için yeterli değil" dedi. Ukrayna mühimmat rezervi oluşturmayı başardı.

Açıklama, ABD'nin aylarca süren gecikmelerden sonra Nisan ayında daha büyük bir yardım paketini onaylamasından bu yana Kiev'deki şiddetli topçu mühimmatı sıkıntısının azaldığını gösteriyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de Çarşamba günü yaptığı açıklamada, sağlanan ABD silahlarının Ukrayna'nın ön saflarında istikrarın sağlanmasına yardımcı olacağını söyledi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading