İngiltere alarma geçti! Akciğeri sönen onlarca vaka: Ülke genelinde o ürünün satışı yapılmayacak

İngiltere alarma geçti! Akciğeri sönen onlarca vaka: Ülke genelinde o ürünün satışı yapılmayacak

İngiltere, ülke genelinde alarma geçti. Akciğerleri sönen onlarca vakanın ardından harekete geçti. Ülke genelinde önümüzdeki yazdan itibaren İngiltere'de tek kullanımlık sigara satışı artık yapılmayacak. 

Dünya

24.10.2024, 14:30

Dünyanın birçok yerinde kullanılan elektronik sigara nedeniyle artan hastalıklar İngiltere'de patlak verdi. Elektronik sigaranın ortaya çıkardığı hastalıkların son bulması için ilk adım atıldı. Yasağın uygulanması için tarih olarak önümüzdeki yaz seçildi.

Son dakika... Tel Aviv'de peş peşe patlamalar: Demir Kubbe engelleyemiyor Son dakika... Tel Aviv'de peş peşe patlamalar: Demir Kubbe engelleyemiyor Haberi Görüntüle

ÖNÜMÜZDEKİ YAZ KULLANIMI OLAMAYACAK

Çevre, Gıda ve Kırsal İşler Bakanlığı (DEFRA) tarafından dün yapılan açıklamaya göre hala parlamentoda görüşülen yasa​ tasarısı, yaza doğru yasalaştırılacağı söylendi. 

Son dakika... İşgalci İsrail'den açıklama: Hizbullah'ın yeni lideri olması beklenen isim öldürüldü Son dakika... İşgalci İsrail'den açıklama: Hizbullah'ın yeni lideri olması beklenen... Haberi Görüntüle

ELEKTRONİK SİGARA SON BULACAK

İngiltere, işletmelere ellerinde kalan stokları satması için 1 Haziran 2025'e kadar müddet verdi. Bu tarihten sonra tek kullanımlık elektronik sigara satmak, yasa dışı olacak.

DEFRA, İngiltere hükümeti ile Birleşik Krallık’a bağlı hükümetlerin yasak konusu üzerinde çalıştıklarını ve yürürlüğe girme tarihi ile alakalı yasağın başlama tarihinin uyumlu olacağını söyledi. Bu tarz yasakların benzerlerinin Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda gibi ülkelerde görülmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading