Yandex Metrica

İngiltere duyurdu: Husilerin Kızıldeniz'de vurduğu gemi battı

İngiltere duyurdu: Husilerin Kızıldeniz'de vurduğu gemi battı

Yemen'deki İran destekli Husiler tarafından hedef alınan bir geminin batmış olabileceği duyuruldu. İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu (UKMTO), geminin bırakıldığı yerde enkaz parçaları ve yakıt bulunduğunu duyurdu. 

Dünya

19.06.2024, 21:42

Gazze Şeridi'ndeki İsrail soykırımına karşılık Kızıldeniz'de operasyon başlatan Yemen'deki Husilerin hedef aldığı bir geminin battığı duyuruldu. İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu (UKMTO), Yemen'in Kızıldeniz açıklarında 12 Haziran'da vurulduktan sonra tüm mürettebatı kurtarılarak terk edilen geminin batmış olabileceğini açıkladı.

Gemi parçaları ve gemiden sızan yakıtın bulunduğu belirtilirken UKMTO'nun X hesabından yapılan açıklamada, geminin 12 Haziran'da Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde bölgesinin 66 deniz mili (yaklaşık 120 kilometre) açıklarında 5 ila 7 metre uzunluğunda bir füzeyle vurulduğu kaydedildi.

Yemen'deki İran destekli Husiler tarafından hedef alındığı belirtilen geminin kaptanının verdiği bilgiye göre, patlamanın ardından gemi su almaya başladı ve mürettebatın kontrolünden çıktı. İkinci kez isabet alan geminin mürettebatı bölgede devriye görevi yürüten askeri gemiler tarafından kurtarıldı.

Türkiye'nin desteklediği isim NATO Genel Sekreteri oluyor! 1 Ekim'de görevi devralacak Türkiye'nin desteklediği isim NATO Genel Sekreteri oluyor! 1 Ekim'de görevi... Haberi Görüntüle

ENKAZ PARÇALARI VE YAKIT TESPİT EDİLDİ

Batmak üzere olan geminin kendi haline bırakıldığı kaydedildi. Açıklamada, mürettebatsız ve ışıkları kapalı halde sürüklendiği belirtilen geminin takibinin, merkezi Pakistan'da bulunan ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından oluşturulan NAVAREA 9 bölge yönetimine bırakıldığı kaydedildi. UKMTO, askeri yetkililerin geminin bulunduğu bölgede deniz yüzeyinde gemi enkazı parçaları ve yakıt gördüğünü duyurdu.

Açıklamada, "Geminin söz konusu konumda battığına inanılıyor. Tüm gemilerin bölgeden dikkatle geçmesi ve şüpheli faaliyetleri UKMTO'ya bildirmesi tavsiye ediliyor." ifadeleri yer aldı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading