Yandex Metrica

Sitede Ara

İngiltere'de ayaklanma: Polis kontrolü kaybetti! Halk evlerini korumak için sokaklarda!

İngiltere'de ayaklanma: Polis kontrolü kaybetti! Halk evlerini korumak için sokaklarda!

İngiltere'Nin Leeds şehrinde dün akşam başlayan ciddi bir 'Ayaklanma' olayı meydana geldi. Gösteriler sırasında şehrin çeşitli yerleri ateşe verildi. Polis araçları ters çevrildi ve bir otobüs yakıldı. Ayaklanma, polisin bir olaya müdahale etmesiyle başladı.

Dünya

20.07.2024, 02:13

İngiltere'nin Leeds şehrinde, özellikle de Harehills bölgesinde dün akşam başlayan olaylar bütün kente yayıldı. Olaylar sırasında halk bazı yerlerde yangın çıkartırken bir polis aracını ters çevirdi, b ir otobüsü ise yaktı.

Ayaklanma, polisin "bakım görevlileri ve bazı çocuklar" arasındaki bir olaya müdahale etmesiyle başladı. Polis olaylara geç müdahalede bulundu ve bu süre zarfında toplum üyeleri ayaklanmacıları sakinleştirmeye çalıştı.

İngilizler harita çizip burada petrol var demişlerdi! O ilimizde petrol arama çalışmaları başlayacak İngilizler harita çizip burada petrol var demişlerdi! O ilimizde petrol... Haberi Görüntüle

MECLİS ÜYESİ YALVARDI

Yerel meclis üyesi Mothin Ali, isyancılara "Orada çocuklar var" diyerek yalvardı. Polis ve yetkililer, sakinlerden evde kalmalarını istedi, ancak ayaklanmacılar bölgeye akın etmeye devam etti.

İçişleri Bakanı olayları kınadı ve polis, "sorumlu olanlar hakkında kanunun tüm ağırlığının uygulanacağını" dile getirdi. Bir milletvekili ise olayların "kanun uygulayıcılara yönelik saygısızlıktan" kaynaklandığını belirtti.

Hava savunma füzelerinin üretildiği fabrika havaya uçtu! 3 ay içinde ikinci patlama! Kaza mı sabotaj mı? Hava savunma füzelerinin üretildiği fabrika havaya uçtu! 3 ay içinde... Haberi Görüntüle

GÖRGÜ TANIKLARI OLAYI ANLATTI

Görgü tanıkları, "şiddetli" sahnelere tanık olduklarını, insanların polis araçlarına saldırdığını ve çeşitli nesneleri ateşe verdiğini anlattı. Bir tanık, "Olağanüstüydü. Kayalar fırlatılıyor, şişeler atılıyor, her yerde balaklava giymiş çocuklar çöp kutularıyla saldırıyordu," dedi.

İsrail'e silah ambargosu uygulayacak mı? Kamala Harris, ağzındaki baklayı çıkardı İsrail'e silah ambargosu uygulayacak mı? Kamala Harris, ağzındaki baklayı çıkardı Haberi Görüntüle

ŞEHİR ADETA SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Harehills, adeta savaş alanına döndü. Polis takviye kuvvetler çağırdı ve bölgeye helikopterler sevk edildi. Fakat polis müdahalesinin yetersiz olduğu aktarıldı.

Polis, tüm suçların soruşturulacağını ve sorumluların cezalandırılacağını açıkladı. Olayların başlangıcında, bakım görevlileri ve çocukların güvenli bir yere götürüldüğü belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading