İngiltere'de yerel seçim sonuçları büyük ölçüde belli oldu: Başbakan Sunak hayal kırıklığı yaşıyor

İngiltere'de yerel seçim sonuçları büyük ölçüde belli oldu: Başbakan Sunak hayal kırıklığı yaşıyor

İngiltere'de yapılan yerek seçimlerde sonuçlar büyük ölçüde belli oldu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Başnakan Rishi Sunak, mebcut sonuçların kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Sunak'ın başında bulunduğu Muhafazakar Parti, 448 sndalye kaybetti.

Dünya

16.05.2024, 09:36

İngiltere ve Galler'de belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve polis komiserlerini belirlemek için seçim yapıldı. Dün yapılan seçimlerde sonuçlar büyük oranda belli olurken halihazırda ana muhalefetteki İşçi Partisi 173 yeni sandalye ile belediye meclis üyesi sayısını 1026'ya yükseltmiş durumda. Başbakan Rishi Sunak'ın başında bulunduğu Muhafazakar Parti ise 448 sandalye kaybetti. Muhafazakar Parti'nin üye sayısı 479'a geriledi. Bu arada Liberal Demokratlar 101, bağımsızlar 92 ve Yeşiller 65 yeni sandalye kazandı.

107 seçim bölgesinde yapılan oylamada şimdiye kadar 102 belediye meclisinde sonuçlar belli oldu. 

Son dakika... İran Dışişleri Bakanı Irakçi'den saldırı açıklaması: 'İsrail cevap vermedikçe İran'ın hamlesi sona ermiştir' Son dakika... İran Dışişleri Bakanı Irakçi'den saldırı açıklaması: 'İsrail cevap... Haberi Görüntüle

WEBB KAZANDI

Yerel seçimlerde eski Muhafazakar Parti milletvekili Scott Benton'ın istifasının ardından Blackpool South'un yeni milletvekili de belirlendi. Burada yapılan ara seçimi ana muhalefetteki İşçi Partisinin adayı Chris Webb kazandı. Londra Belediye Başkanı ise yarın belli olacak. Nihai sonuçların ise pazar günü belli olması bekleniyor. 

Türkiye hipersonik yarışta: TAYFUN füzesi mach 5.5 hıza ulaşacak Türkiye hipersonik yarışta: TAYFUN füzesi mach 5.5 hıza ulaşacak Haberi Görüntüle

SUNAK ÜZGÜN, STARMER MUTLU

Seçim sonuçlarını değerlendiren İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, hayal kırıklığına uğradığını söyledi. İşçi Partisi lideri Keir Starmer de yerel seçim sonuçlarının Başbakan Sunak'a bir mesaj olduğunu belirterek, Başbakan'ın erken genel seçim çağrısında bulunmasının zamanının geldiğini ifade etti.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading