Yandex Metrica

İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe!

İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe!

İngiltere, Rusya'nın enerji gelirlerini engelleme çabaları kapsamında 5 sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemisi ve 2 kuruluşa yaptırım kararı aldı.

Dünya

26.09.2024, 16:54

İngiltere, Rusya’nın enerji gelirlerini hedef alan yaptırımlarına devam ediyor. İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya’nın sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) sektöründeki önemli unsurlarına yönelik yeni yaptırımlar devreye alındı. Bu çerçevede, Rusya’ya ait 5 LNG gemisi ve 2 kuruluş yaptırım listesine eklendi.

Açıklamada, İngiltere’nin, Rusya’nın enerji gelirlerini artırma girişimlerini engellemek amacıyla kararlı adımlar atmaya devam edeceği vurgulandı. İngiltere, bugüne kadar Rus LNG sektöründe faaliyet gösteren toplam 15 gemi ve kuruluşa yaptırım uyguladı.

Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı: Askeri üs vuruldu Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı: Askeri üs vuruldu Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN LNG HEDEFLERİ DARBE ALDI

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Rusya’nın küresel LNG pazarındaki payını artırmaya yönelik hedeflerinin de altı çizildi. Rusya, mevcut durumda LNG sektöründeki yüzde 8 olan küresel pazar payını yüzde 20’ye çıkarmayı amaçlarken, bu tür yaptırımların Moskova’nın enerji gelirlerine önemli bir darbe vurabileceği değerlendiriliyor.

İngiltere’nin bu adımı, Rusya’nın enerji gelirleri üzerinde baskı kurarak, Ukrayna’daki askeri faaliyetlerine finansman sağlama kapasitesini azaltma stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. Yaptırımların, Rus LNG gemilerinin uluslararası pazardaki hareket kabiliyetini sınırlaması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading