Yandex Metrica

Sitede Ara

İngiltere'nin soykırım destekçisi yeni başbakanı Starmer haddini aştı: Ona göre İsrail, elektrik ve suyu kesmekte haklıymış!

İngiltere'nin soykırım destekçisi yeni başbakanı Starmer haddini aştı: Ona göre İsrail, elektrik ve suyu kesmekte haklıymış!

İngiltere'deki genel seçimlerde Başbakan seçilen İşçi Partisi lideri Keir Starmer, soykırımın en büyük destekçilerinden biri olarak biliniyor. Starmer, yaptığı son açıklamada haddini iyice aşarak İsrail'in Gazze'ye verilen elektrik, su ve yakıtı kesmekte haklı olduğunu ifade etti.

Dünya

05.07.2024, 17:27

İngiltere'de 4 Temmuz günü düzenlenen seçimleri farkla kazanarak başbakan seçilen Keir Starmer, haddini aşan açıklamalarda bulundu.

İngilizlerin soykırım destekçisi yeni lideri Starmer, Gazze'de yaşanan katliamın en büyük destekçilerinden birisi olarak bilinmesiyle tanınmakta. Geçtiğimiz gün başbakan seçilmesinin ardından ilk tebriğini Siyonist İsrail'den alan Starmer, göreve gelir gelmez soykırım destekçisi ifadeleriyle insanların damarına basmayı başardı.

İsrail saldırılarının başladığı dönemlerde hükümetin, "Sürdürülebilir ateşkes" savını da destekleyen Starmer, İsrail'in Gazze'deki elektrik ve suyu kesmesinde haklı olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sınırlarımızın hemen ötesinde teröristan kurdurmayız Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sınırlarımızın hemen ötesinde teröristan kurdurmayız Haberi Görüntüle

İLK TEBRİK İSRAİL'DEN

İsrail Cumhurbaşkanı saac Herzog, İngiliz İşçi Partisi lideri Keir Starmer'ı İngiltere seçimlerini kazanmasından dolayı tebrik etti.

Herzog, sosyal medya platformu X'te yayınladığı tebrik mesajında "Başbakan olarak Downing Street'e girmeye hazırlanırken, rehinelerimizi eve getirmek, bölge için daha iyi bir gelecek inşa etmek ve İsrail ile Birleşik Krallık arasındaki yakın dostluğu derinleştirmek için kendisi ve yeni hükümetiyle birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Tesla'daki hatayı buldu Elon Musk'a bildirdi! 7 yaşındaki küçük kızın videosuna ünlü milyarderden cevap gecikmedi! Tesla'daki hatayı buldu Elon Musk'a bildirdi! 7 yaşındaki küçük kızın... Haberi Görüntüle

SEÇİM MANİFESTOSUYLA DEDİKLERİ UYUŞMUYOR

İşçi Partisi, yıllardır iki devletli çözümü, İsrail'in de yararına olacağını her fırsatta dile getiriyordu. Parti, seçim manifestosunda 'Filistin devleti, Filistin halkının vazgeçilmez hakkıdır' ifadeleri yer alıyordu.

İngilizlerin yeni başbakanı Starmer, yaptığı son açıklamada katil İsrail'in en büyük destekçilerinden biri olduğunu gözler önüne serdi. Starmer, 7 Ekim 2023'ten itibaren İsrail'in kendini savunma hakkı bulunduğunu belirttiği bir konuşmasında İsrail'in Gazze'ye verilen elektrik, su ve yakıtı kesmekte haklı olduğunu dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading