Yandex Metrica

Sitede Ara

İnsan aklına meydan okuyan keşif: Gizemli mağaranın gizli dünyası!

İnsan aklına meydan okuyan keşif: Gizemli mağaranın gizli dünyası!

Bilim insanları dünyanın en büyük mağarasında, orada olmaması gereken gizemli bir şey keşfettiler. İnsan aklına meydan okuyan keşif tüm dünyayı hayrete düşürdü.

Dünya

22.06.2024, 12:07

Dünyanın en büyük mağarası olan Son Doong Mağarası, Vietnam'ın Phong Nha-Ke Bang Milli Parkı'nın kalbinde yer alan bu doğa harikası, başlı başına gizli bir dünyadır. 80 metreyi aşan devasa dikitlere tanık olacak, mağaranın eşsiz hava sistemine hayran kalacaksınız.

Son Doong, hacmine göre dünyanın en büyük mağarası olarak kabul edilir ve aynı zamanda 1990 yılında Phong Nha orman adamı Ho Khanh tarafından bulunan Vietnam'daki en büyük mağaradır.

Savaş jetinin gizli teknolojisi ifşa oldu: Milyarlarca dolarlık bilgi, 1 dolara Telegram'da satılıyor Savaş jetinin gizli teknolojisi ifşa oldu: Milyarlarca dolarlık bilgi, 1... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN EN BÜYÜK DOĞAL MAĞARASI

2009 yılında Hang Son Doong, Howard Limbert liderliğindeki İngiliz ve Vietnamlı mağara araştırma ekibi tarafından resmi olarak incelendi ve ölçüldü. Keşif ekibi daha sonra burayı 38,5 milyon m3 hacmiyle dünyanın en büyük doğal mağarası ilan etti.

Ölçümler daha sonra dünya çapında birçok kıdemli jeolog tarafından kabul edildi; Dr. Tony Waltham. 2013 yılında Guinness Dünya Rekorları Örgütü onu dünyanın en büyük doğal mağarası olarak listeledi.

İngiliz mezarlığı olunca saygı Müslümam mezarlığı olunca talan et anlayışı! İsrail'in vurmadığı tek yer İngiliz mezarlığı! İngiliz mezarlığı olunca saygı Müslümam mezarlığı olunca talan et anlayışı!... Haberi Görüntüle

GİZEMLİ YERALTI NEHRİ

Ancak Son Doong'u özel kılan, dünyaca tanınan ve bilinen şey, mağaranın içindeki eşsiz gizli yeraltı dünyasıdır.

Pek çok karmaşık ve devasa sarkıt (80 metreyi aşan yükseklikte), mağaranın içinde büyüyen ilkel yağmur ormanları, kendi ekosistemi, hava durumu veya hiçbir kaşifin sonuna kadar keşfedemediği gizemli bir yeraltı nehri var. Birçok ziyaretçi Hang Son Doong Mağarası'nın başka bir dünya gibi olduğunu kabul ederken, ABC News'in Günaydın Amerika'sından Ginger Zee, Son Doong'daki manzaraların Avatar filmindeki manzaralara benzediğini haykırdı.

Bu muhteşem mağara aynı zamanda dünyanın en uzun mağara geçidinin içinde etkileyici bir ekosisteme de ev sahipliği yapıyor. Bu geniş ve karmaşık mağara sistemi, yeraltı nehri tarafından oluşturulmuş ve yukarıdaki yağmur ormanından sızan suyun oluşturduğu oluşumlarla doldurulmuştur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading