Yandex Metrica

İnsanlardan 10.000 kat daha akıllı olacak: SoftBank CEO'ndan dikkat çeken yorum: Yapay zeka 10 yılda süper zeka olacak

İnsanlardan 10.000 kat daha akıllı olacak: SoftBank CEO'ndan dikkat çeken yorum: Yapay zeka 10 yılda süper zeka olacak

SoftBank CEO'su Masayoshi Sean, insanlardan 10.000 kat daha akıllı olacak  yapay zekanın 10 yıl içinde gerçeğe dönüşeceğini iddia etti.  

Dünya

24.06.2024, 18:56

Cuma günü kamuoyuna açıklamalarda bulunan Masayoshi Son, yapay süper zeka veya kendi deyimiyle ASI ile donatılmış bir dünya vizyonunu ortaya koydu. 

CEO ilk olarak insanlardan daha akıllı olan yapay zekayı tanımlayan başka bir terime (yapay genel zeka veya AGI) atıfta bulundu. Son, bu teknolojinin muhtemelen insanlardan 1 ila 10 kat daha akıllı olacağını ve önümüzdeki 3 ila 5 yıl içinde, tahmin ettiğinden daha erken geleceğini söyledi. 

Misilleme çağrıları havada uçuştu: Çernobil 2.0 başlasın diyen de var, Karadeniz'deki tüm SİHA'ları vurun diyen de... Misilleme çağrıları havada uçuştu: Çernobil 2.0 başlasın diyen de var,... Haberi Görüntüle

İNSANLARDAN 10 BİN KAT DAHA AKILLI OLACAK

Son, "Ancak yapay zeka insanlardan çok daha akıllı değilse, bu durumda yaşama şeklimizi değiştirmek zorunda kalmayacağız, insanın yaşam tarzının yapısını değiştirmek zorunda kalmayacağız" dedi.   

“Fakat konu yapay süper zekaya gelince, bu tamamen farklı bir hikaye. Bununla büyük bir gelişme göreceksiniz." diyen Son, geleceğin, insan beynindeki nöronlar gibi birbiriyle etkileşime giren birkaç YZ modeli içereceğini savundu. Bu, herhangi bir insan dehasından 10.000 kat daha akıllı olacak bir yapay zekanın yaratılmasına yol açacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading