İnsanlığın kaderini değişitrecek buluş! Deney farelerinde işe yaradı! Sıra insanlarda

İnsanlığın kaderini değişitrecek buluş! Deney farelerinde işe yaradı! Sıra insanlarda

Deney fareleri üzerinde insanların ömrünü uzatabilecek deneyler sonuç verdi. Laboratuvar ortamında geliştiren fareler üzerindeki deneyler yaşlanmayı yavaşlattığı öğrenildi. 

Dünya

18.07.2024, 15:42

Bilim adamlarının deney fareleri üzerinde yaptıkları deney çalışmaları sonuç verdi. 'Nature' dergisinde yayınlanan bir araştırmada insan vücudunn gelişiminde rol oynayan ve kişilerin yaşlanmalarını tetikleyen İnterlökin-11'e karşı bir antikora karşı ilaç geliştirildi. 

Dünya sustukça o daha da küstahlaşıyor! Netanyahu UNIFIL'ı hedef aldı: Lübnan'dan çekilin Dünya sustukça o daha da küstahlaşıyor! Netanyahu UNIFIL'ı hedef aldı:... Haberi Görüntüle

FARE DENEYLERİ İŞE YARADI

Geliştirilen ilacın laboratuvar hayvanlarında başarılı sonuç verdiği ömürlerini yüzde 25 uzattığı öğrenildi. İngiltere ve Singapur'daki bilim adamları ise farlerin İnterlökin-11 üretmemeleri için genetiklerini değiştirdi.  Araştırmacıların çalışmalarına göre farelerin 55 yaşa karşılık gelen 75 haftalık olmasını bekleyerek vücutlarındaki antikorun tamamen temizlenmesi için ilaç verdi. Farelerin daha canlı ve parlak göründüğü İnterlökin-11 eksikliği yaşayan farelerin ise daha az hastalandıkları gözlemlendi. 

Batı Şeria'da canlı yayında infaz! İsrail askeri sivilleri hedef aldı: Sokaklar kan gölüne döndü Batı Şeria'da canlı yayında infaz! İsrail askeri sivilleri hedef aldı:... Haberi Görüntüle

YAŞLANMANIN ÖNÜNE GEÇİLDİ

İlaçların fareler üzerinde işe yaradığı, ilerleyen süreçlerde ise insanlarda kullanılmak için test edildiği, bireylerde ise yaşlanma karşıtı sonuçların ne olacağının bilinmediği ifade edildi. Fare deneylerindeki çalışmaların insanlarda daişe yarama ihtimalinin yüksek olacağı vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading