İnsanlık Mars'ta! Elon Musk Starship uydularını kızıl gezegene yolluyor!

İnsanlık Mars'ta! Elon Musk Starship uydularını kızıl gezegene yolluyor!

Elon Musk'ın şirketleri arasınd yerini alan Space X bu zamana kadar ki en büyük roketi Starship'i Boca Chica'dan 5 Haziran günü kızıl gezegen olan Mars'a fırlatacak. Elon bu fırlatmayla Mars'taki ilk kolonileşme hedefini gerçekleştirmiş olacak.

Dünya

05.06.2024, 10:23

Dahi beyin Elon Musk, bu kez de Mars'a koloni kurmak için insanlık tarihinin en büyük adımını attı. Beyin çipi üreten Neuralink şirketinin, sosyal meday platformu X'in, elektrikli otomonil üreten Tesla'nın ve uzay yarışlarında dünyanın önde gelen şirketi olan Space X'in sahibi olan 52 yaşındaki iş insanı Musk büyük bir adım daha attı.

İsrail'den Lübnan'a yeni bir hava saldırısı: Beyrut bombalanıyor İsrail'den Lübnan'a yeni bir hava saldırısı: Beyrut bombalanıyor Haberi Görüntüle

TARİHTEKİ EN BÜYÜK ROKET MARS YOLCUSU

Space X bünyesinde üretilmiş olan Starship uydusu bu kez Mars için fırlatılacak. 120 metre uzunluğuyla bugüne kadar yapılmış en büyük roket Mars'a gidiyor. 

Fırlatma 5 Haziran günü Teksas'da bulunan Boca Chica'da yer alan Starbase tesisinden hareket edecek. 

Fedaral Havacılık İdaresi'nin Starship'e fırlatma lisansı verip vermediği bilinmezken SpaceX, ''düzenleyici onay bekleniyor'' açıklaması yaptı. 

ABD'li gazeteciden bomba iddia! Soykırım ortağı Biden'dan Netanyahu'ya sinkaflı küfür ABD'li gazeteciden bomba iddia! Soykırım ortağı Biden'dan Netanyahu'ya sinkaflı küfür Haberi Görüntüle

MARS KOLONİSİ İÇİN BÜYÜK ADIM

Starship eğer ki atmosferden parçalanmadan çıkar ve Mars'a ulaşırsa yeniden dünyaya getirilmesi için çalışmaların başlayacağı, ayrıca Super Heavy güçlendiricisinin yeien başka uçuşlarda kullanılması hedefleniyor. 

İnsanlık içiin büyük bir adım olan koloni kurma hedfenin ilk basamakları arasında yerini alan Starship roketinin fırlatılmasının ardından bilgi aktarımı için daha donanımlı hale geldiği, yazılım ve donanım ile güvenilirliğini üst düzeyde tutmak için önemli değişiklikler yapıldığı öğrenildi. SpaceX konuyla ilgili ise, ''Starship'in dördüncü uçuşu bizi ufuktaki hızla yeniden kullanılabilir geleceğe yaklaştırmayı amaçlayacak" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading