Yandex Metrica

İnsanoğlu Dünya'dan taşınıyor! Venüs'te yaşam belirtisi bulundu: Bilim insanları yaşam izlerine rastladı!

İnsanoğlu Dünya'dan taşınıyor! Venüs'te yaşam belirtisi bulundu: Bilim insanları yaşam izlerine rastladı!

Güneş Sistemimizin sırlarla dolu olan gezegeni Venüs hakkında bilim insanları büyük bir keşif gerçekleştirdi. En sıcak gezegenlerden olan Venüs'te bilim insanları yaşam izlerine rastladı. İnsnalığın Venüs'te yaşayabilmesi için araştırmalar yapan uzmanlar şaşırtan gerçekleri ortaya çıkardı.  

Dünya

23.07.2024, 13:59

Bilim insanları Hawaii'de ye alan James Clerk Maxwell Teleskopu ile Güneş Sistemi'nin ikinci gezegenlerinden olan Venüs gezegeninde yaşam izlerine rastlanıldı. ABD Havacılık Uzay Ajansı NASA'ya gönderilen 'Pioneer Venüs 2' sondalarından elde edilen veriler büyük şaşkınlık yarattı. 

Gökbilimcilerinin yaptığı açıklama sonrasında atmosferde bulunan bulutlardaki oksijensiz ortamda yaşayan mikropların ürettiği fosfin gazı ve amonyak molekülleri keşfedildi. Londra Imperial College'den araştırmacı David Clements ve ekibi su başta olmak üzere, fosfin, kükürtdioksit gibi çeşitli moleküller tespit edildiğini duyurdu. 

Trump'ı kıskandıracak rakam! Kamala Harris seçim yarışına bağış rekoruyla başladı Trump'ı kıskandıracak rakam! Kamala Harris seçim yarışına bağış rekoruyla başladı Haberi Görüntüle

VENÜS'TE YAŞAM BELİRTİSİNE RASTLANDI

Venüs'e gönderilen Pioneer Venüs sondasının 55,56 ve 57 kilometre yüksekliğinde milyonlarca minik parçaçıklar halinde fosfin tespit etti. Dr. Clements yaptığı açıklamada Venüs'ün atmoserinde tuhaflık fark ettiklerini belirterek, ''Fosfin yeni ortaya çıkan bir madde. Bunlara ilave olarak atmosferdeki su ve kükürtdioksit miktarı da zamanla değişiyor. Nedeni bilinmiyor. Değişiklikler çok büyük ölçülerde izlenmiyor ancak günlerden yıllara kadar çeşitli zaman dilimlerinde farklılıklar gösterdiği biliniyor."  dedi.

Savaşı tırmandıracak talepler: İzin verin, uzun menzilli füzelerle vuralım! 6 bin asker kaybettiler Savaşı tırmandıracak talepler: İzin verin, uzun menzilli füzelerle vuralım! 6... Haberi Görüntüle

AMONYAK KEŞFEDİLDİ

Ekipte çalışan araştırmacılar mikropların ürettiğini belirterek, gönderilen sondaların verilerini karşılaştırıp amonyak bulunabileceğine dair kanıtlar bulduklarını belirtti.  Venüs'te yaşam belirtisinin yıllardır kanıtlanmaya çalışıldığı ancak gezegende üretilen amonyakın nasıl üretildiği merak konusu. 

Rusya-Ukrayna savaşında barış zirvesi nerede yapılacak? Zelenski'den Türkiye vurgusu Rusya-Ukrayna savaşında barış zirvesi nerede yapılacak? Zelenski'den Türkiye vurgusu Haberi Görüntüle

BULUTLARDA YAŞAYAN MİKROP KEŞFEDİLDİ

Futurism'de yer alan habere göre, Venüs bulutlarının milyonlarca yıl önce yaşama ev sahipli yapmış olabileceği ve konuya ilişkin detaylı araştırmayı araştıan araştırmacı Greaves, mikropların bulutlar üzerinde yaşamış olma ihtimali olduğunu açıkladı.  Ayrıca atmosferde bulunan moleküllerin de yaşama elverişli olabileceğini belirten Cambridge Üniversitesi'nden astrofizikçi Prof. Nikku Madhusudhan, ''Fosfin ve amonyağı gerçekten sağlam bir şekilde doğrularlarsa, biyolojik köken olasılığını artırır. Doğal olarak bir sonraki şey, yeni insanların buna bakması ve destek veya karşı argümanlar sunması olacaktır. Hikaye daha fazla veriyle çözülecektir." dedi. Yaşam belirtilerinin kanıtlanmasına ilişkin veriler netlik kaznadığı takdirde ise Venüs'te koloni kurulma ihtimali de oldukça yüksek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading