Sitede Ara

İntikam yemini etme sırası İsrail'e geçti! Sivil nüfusu öne sürdü

İntikam yemini etme sırası İsrail'e geçti! Sivil nüfusu öne sürdü

İran'dan yapılan füze saldırısı sonrası İsrail'in nasıl bir karşılık vereceği merak edilirken İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Danny Danon'dan bir açıklama geldi. Düzenlediği basın toplantısında konuşan Danon, İran'ın sivil nüfusa yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini öne sürerek karşılık vereceklerini ve bunun acı verici olacağını ifade etti.

Dünya

03.10.2024, 00:12

İsrail'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Danny Danon, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. İran'ın İsrail'i hedef alan füze saldırılarını da değerlendiren Danon, söz konusu saldırının savunma amaçlı yapılmadığını öne sürdü. Danon, İran tarafından yapılan saldırının sivil nüfusa yönelik hesaplanmış bir saldırı olduğunu iddia etti. 

İsrailli büyükelçi, ülkesinin bu saldırıya karşı sessiz kalmayacağını ve cevap vereceğini belirtti. Cevaplarının kesin ve net olacağını ifade eden Danon, verilecek cevabın aynı zamanda acı verici olacağını da aktardı. 

İran'ın saldırısının uluslararası hukuka aykırı olduğunu savunan Danon, kendi cevaplarının uluslararası hukuka uygun olacağını iddia etti.

Danny Danon ayrıca füze saldırısı sonrası İran'ın BM Güvenlik Konseyi'ne mektup göndermesini de eleştirdi ve bunu küstahlık olarak değerlendirdi. İran, söz konusu saldırıların ardından BM Güvenlik Konseyi'ne bir mektup göndererek, İsrail'e yönelik füze saldırısının "BM Şartı'nın 51. maddesine göre meşru müdafaa hakkı uyarınca" gerçekleştirildiğini belirtmişti.

İsrail'in suikast ve saldırıları sonrası benzer açıklamalar yapan İran'ın yerine bu kez İsrail'in intikam yemini etmesi dikkat çekti. 

Son dakika: Pakistan’da Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı: Yaralılar var Son dakika: Pakistan’da Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya... Haberi Görüntüle

İRAN'DAN İSRAİL'E YÖNELİK FÜZE SALDIRISI

İran, terör devleti İsrail'e akşam saatlerinde füze saldırısı başlattı. 200 füzenin peş peşe ateşlendiği saldırıda İsrail tarafında 8 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Başkent Tel Aviv ve diğer kentlerde sirenler çalarken halk sığınaklara akın etti ve uzun bir müddet dışarı çıkamadı. İran kaynakları füze saldırılarının yüzde 80-90 oranında hedefleri vurduğunu iddai ederken İsrail kaynakalrı Demir Kubbe'nin füzelerin önemli bir kısmını karşıladığını iddia ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading