Yandex Metrica

Irak hükümetinden flaş karar: PKK artık yasaklı örgüt olarak tanımlanacak!

Irak hükümetinden flaş karar: PKK artık yasaklı örgüt olarak tanımlanacak!

Irak hükümetinin yeni aldığı bir karar ile devlet kurumlarındaki resmi yazışmalarda terör örgütü PKK'nın 'Yasaklı örgüt' olarak tanımlanmasına yönelik talimat verildi.

Dünya

24.07.2024, 07:26

Irak'ın yerel medyasında çıkan haberlere göre, Irak Meclisi'ne bir resmi yazı ulaştı. Meclise ulaşan resmi yazıda Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani'nin terör örgütü PKK ile ilgili yeni talimatı dikkat çekti.

Leblebi gibi mühimmat üretecek! 850 milyon dolarlık füze fabrikası kuruluyor Leblebi gibi mühimmat üretecek! 850 milyon dolarlık füze fabrikası kuruluyor Haberi Görüntüle

PKK YASAKLI ÖRGÜT OLARAK GÖRÜLECEK

Irak hükümeti tarafından terör örgütü PKK’ya karşı önemli bir adım atılmıştır. Irak hükümeti, resmi yazışmalarında “yasaklı örgüt PKK” ifadesinin kullanılması konusunda yeni bir karar almıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, son Irak ziyaretindeki temasları ile Irak Başbakanı Muhammed Şia Sudani ve Iraklı üst düzey yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Türkiye - Irak arasındaki ilişkiler yeni bir boyuta taşındı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın’ın katılımıyla Irak’ın başkenti Bağdat’ta güvenlik zirvesi düzenlenmiş, terörle mücadele, güvenlik ve askeri iş birliği konuları görüşülmüştür.

Bunun yanı sıra, Türkiye’nin Irak ile yürüttüğü istihbarat diplomasisi de Irak hükümetinin aldığı bu yeni kararda önemli bir etken olmuştur. 

Bunun sonucunda, Irak Başbakalığı’nın 23.07.2024’te Irak Temsilciler Meclisi Başkanlığı’na gönderdiği belgede, “PKK terör örgütünün resmi yazışmalarda ‘yasaklı örgüt PKK’ olarak kullanılması” ifadesi yer almıştır.

Söz konusu gelişme, Irak Bakanlar Kurulu’nun 28.05.2024 tarihli “PKK’nın resmi yazışmalarda ‘yasaklı örgüt PKK’ olarak kullanılması” kararına dayandırılmıştır.

Irak hükümeti tarafından verilen bu karar, PKK’nın Irak’taki faaliyetlerinin sonlandırılmasına yönelik atılan ciddi bir adım olmuştur.

Türk hükümeti tarafından, Irak hükümetinin attığı bu adım gelecekte alınacak tedbirler için de umut verici bir adım olarak değerlendirmiştir.

Bu adımla terörle mücadelede devam eden mevcut askeri doktrin bağlamında stratejik bir yenilgi içerisinde olan PKK’nın, uluslararası arenada da gücünü kaybettiği ortaya konmuştur.

Almanya'da İsrail Başkonsolosluğuna silahlı saldırı! Almanya'da İsrail Başkonsolosluğuna silahlı saldırı! Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DE YASAKLI ÖRGÜT İLAN EDİLMİŞTİ

Gönderilen yazıya göre Başbakan Sudani, resmi kurumlardkai yazışmalarda terör örgütü PKK için 'yasaklı örgüt' ifadesinin kullanılmasını talep etti.

Irak hükümeti, daha önce terör örgütü PKK'yı "yasaklı örgüt" ilan etmişti.

Habere Tepki Ver

3

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading