Sitede Ara

Irak'ta ortak operasyon: Terör örgütünün sözde Irak valisi öldürüldü

Irak'ta ortak operasyon: Terör örgütünün sözde Irak valisi öldürüldü

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'a ağır bir darbe vuruldu. Ülkenin doğusund gerçekleştirilen operasyonda örgütün sözde Irak valisi öldürüldü.

Dünya

22.10.2024, 23:35

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, terör örgütü DEAŞ'ın sözde Irak valisinin öldürüldüğünü duyurdu. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Sudani, terör örgütü DEAŞ'a vurulan ağır darbeyi haber verdi. Örgütün sözde Irak valisine düzenene operasyonun Irak Terörle Mücadele Birimi ile ulusal güvenlik güçleri tarafından ortaklaşa yapıldığını belirten Irak Başbakanı, öldürülen teröristin adını açıklamadı.

Sinvar'ın suikaste kurban gitmesi dünya medyasında: Hamas'ın sonu değil Sinvar'ın suikaste kurban gitmesi dünya medyasında: Hamas'ın sonu değil Haberi Görüntüle

8 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı operasyonda DEAŞ'ın 8 üst düzey yöneticisinin de öldürüldüğü bilgisini veren Sudani, daha fazla detaya girmedi. Sudani, "Terör örgütünün önemli bir isminin daha öldürülmesinden dolayı tüm Irak halkını kutluyorum. Bu büyük başarılarından dolayı Iraklı güvenlik güçlerini kutluyorum. Bu topraklarda terörü kurutana kadar mücadelemiz devam edecektir." dedi.

İsrail Lübnan'a saldırılarını durduracak mı? Katiller şartlarını ABD'ye sundu İsrail Lübnan'a saldırılarını durduracak mı? Katiller şartlarını ABD'ye sundu Haberi Görüntüle

IRAK'TA DEAŞ

Terör örgütü DEAŞ, 2014 yılının haziran ayında Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerini tamamen, Diyala ve Kürkük'ün ise bir kısmını ele geçirmişti. Daha sonra Irak ordusu bu yerleri DEAŞ'tan geri aldı. Irak'ın eski Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de DEAŞ'a karşı zafer kazanıldığını duyurmutu ancak terör örgütü aradan geçen 7 yılda birçok terör eylemi gerçekleştirdi.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading