Yandex Metrica

Irak'tan PKK açıklaması: Sınıra karakollar inşa edilecek, terör örgütünün etkinliği zayıflatılacak

Irak'tan PKK açıklaması: Sınıra karakollar inşa edilecek, terör örgütünün etkinliği zayıflatılacak

Irak İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada sınır güvenliği için yeni yöntemlerin devreye alınacağı belirtildi. Türkiye ile 2 aşamalı bir planın yürürlüğe gireceği belirtilen açıklamada terör örgütü PKK'nın sınır hattındaki etkinliğinin zayıflatılması ve sınır karakolları kurulması öngörülüyor.

Dünya

26.06.2024, 08:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret gerçekleştirmişti. Erdoğan, nisan ayındaki ziyaretinde Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani ile de bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Reşid ile görüşmesinde Türkiye'nin Irak'tan terör örgütü PKK ile ilgili beklentilerinin bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ın terörün her türlüsünden arındırılması gerektiğini ifade etmişti. Daha sonra Başbakan Sudani ile görüşen Erdoğan, Kalkınma Yolu Anlaşması'nın imza törenine katılmıştı.

3.000 kiloluk canavar bomba ateşlendi: FAB-3000 M-54 savaşa hız verecek 3.000 kiloluk canavar bomba ateşlendi: FAB-3000 M-54 savaşa hız verecek Haberi Görüntüle

YENİ YÖNTEMLER HAYATA GEÇECEK

Bugün Irak İçişleri Bakanlığına bağlı Sınır Güçleri Komutanı Muhammed el- Sıedi, ülkesinin sınır güvenliğiyle ilgili Türkiye'yi de ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Irak resmi haber ajansı INA'ya konuşan Sıedi, İran ve Türkiye ile olan sınırlarındaki güvenliğe fazlasıyla önem verdiklerini ifade etti. Sıedi, bu anlamda Türkiye ile 2, İran'la 6 aşamadan oluşan sınır güvenliği yöntemi belirlediklerini belirtti. 

Havacılık tarihinde gizemi çözülememişti! Kayıp Malezya uçağından 10 yıl sonra ilk sinyal geldi! Havacılık tarihinde gizemi çözülememişti! Kayıp Malezya uçağından 10 yıl sonra... Haberi Görüntüle

"PKK'NIN ETKİNLİĞİ ZAYIFLATILACAK"

Türkiye ile çetin şartlara sahip 362 kilometrelik bir sınır olduğunu hatırlatan Iraklı yetkili, Bu bölgede 1980'lerden itibaren yasaklanan silahlı unsurların (PKK) bulunduğu bilgisini vererek terör örgütünün etkinliğini zayıflatmak için çalıştıklarını bildirdi. Irak ile Türkiye arasında tarih boyunca sınır karakolları olmadığını, bunun da yasa dışı örgütlerin hareket alanını genişlettiğine vurgu yapan Sıedi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye ile iki aşamalı çalışma başlattık. İlki, sınırın güvenliğini sağlamak için iki taraf arasında ortak koordinasyon merkezi kurulacak. İkincisi ise iki ülke arasında sınır karakolları inşa edilecek." Duhok ile Erbil arasına yaklaşık 27 sınır karakolu inşa edileceğini duyuran Sıedi, bunun iki ülke için de son derece önemli olduğunu vurguladı. Sıedi ayrıca sınırlarında Türkiye'yi tehdit eden herhangi bir unsur bulunmaması için ciddi çaba harcadıklarını hatırlattı.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading