Sitede Ara

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İsrail'i uyardı: 'Karşılığımız daha sert olur'

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İsrail'i uyardı: 'Karşılığımız daha sert olur'

İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını değerlendiren İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, "Ve bizler söylüyoruz, eğer bize saldırırlarsa daha şiddetle karşılık vereceğiz. İslam Cumhuriyeti, işgalci rejimin hedeflerine ulaşmasına asla izin vermeyecek." dedi.

Dünya

03.10.2024, 00:12

Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) Zirvesi'ne katılmak üzere bugün Katar'ın başkenti Doha'ya giden İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, burada Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından resmi törenle karşılandı. İki lider arasında yapılan görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Pezeşkiyan, ülkesinim İsrail'e yönelik düzenlediği saldırılar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Katar'ın önemine dikkat çeken Pezeşkiyan, İslam ülkeleri arasındaki kardeşliğe çok önem verdiğini söyledi. Tüm Müslümanların kardeş olduğunu vurgulayan İran Cumhurbaşkanı, İran-Katar ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirtti. Pezeşkiyan, "Bizimle Katarlı meslektaşlarımız arasında her alanda özellikle nakliye, ilaç, sağlık ve üniversite ve turizm alanında ve diğer alanlarda Katarlı aramızdaki ortak çıkarlarımızı değerlendiriyoruz." dedi.

Afrika'da kar esareti! Yoğun yağış hayatı felç etti Afrika'da kar esareti! Yoğun yağış hayatı felç etti Haberi Görüntüle

"KAN DÖKÜLMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Bölgede güvenliğin sağlanmasını ve kan dökülmesini asla istemediklerini ifade eden Pezeşkiyan, "Ben Cumhurbaşkanı olduğumdan beri söylediğim bütün sözlerde şunu söylemek istedim. Biz barış istiyoruz. Hiçbir devlet veya hiçbir bölgede hiç kimse savaş istemiyor. Sadece İsrail bizi karşılık vermek zorunda bırakıyor. İsrail misafirimizi Tahran'da öldürdü. Bizim Cumhurbaşkanlığı Yemin Töreni gününde biz sabrettik. Dediler ki biz savaşı durduracağız. Sabredin dediler. Sabrettik ama onlar İsrail olarak Gazze'ye saldırmaktan vazgeçmediler. Lübnan'a saldırmaktan vazgeçmediler. Özellikle hiç kimsenin tarih boyunca işlemediği cinayetleri işlediler İsraililer." şeklinde konuştu.

Kendilerine yapılacak olası saldırıya daha şiddetle karşılık vereceklerini yineleyen Pezeşkiyan, "İslam Cumhuriyeti, işgalci rejimin hedeflerine ulaşmasına asla izin vermeyecek. Bölgedeki güvenliği bozacak hiçbir hareketlere izin vermeyeceğiz. Amerika veya diğer devletlerden isteğimiz şu, bölgedeki bu işgalci devlete söylesinler, bu suçları artık işlemekten vazgeçsin. Aksi halde bölgede hiçbir ülke güvenlik içinde olmayacak. Amerikalıların ve Avrupalıların da çıkarı olmayacak bu konuda." dedi.

Kimyasal hadım gündemde: Cinsel suçların azaltılması hedefleniyor Kimyasal hadım gündemde: Cinsel suçların azaltılması hedefleniyor Haberi Görüntüle

İRAN'DAN İSRAİL'E YÖNELİK FÜZE SALDIRISI

İran, terör devleti İsrail'e akşam saatlerinde füze saldırısı başlattı. 200 füzenin peş peşe ateşlendiği saldırıda İsrail tarafında 8 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Başkent Tel Aviv ve diğer kentlerde sirenler çalarken halk sığınaklara akın etti ve uzun bir müddet dışarı çıkamadı. İran kaynakları füze saldırılarının yüzde 80-90 oranında hedefleri vurduğunu iddai ederken İsrail kaynakalrı Demir Kubbe'nin füzelerin önemli bir kısmını karşıladığını iddia ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading