Sitede Ara

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan saldırı sonrası ilk açıklama: 'Bu, gücümüzün yalnızca bir parçası'

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan saldırı sonrası ilk açıklama: 'Bu, gücümüzün yalnızca bir parçası'

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, akşam saatlerinde başlatılan saldırıyla ilgili olarak "Netanyahu'ya İran'ın saldırgan olmadığını ancak her türlü tehdide karşı kararlı bir şekilde durduğunu bildirin. Bu, gücümüzün yalnızca bir oarçasıdır. İran'la çatışmaya girmeyin." ifadelerini kullandı.

Dünya

02.10.2024, 00:58

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in saldırganlığına karşı ülkesinin meşru haklar ve insan hakları temelinde karşılık verdiğini bildirdi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Pezeşkiyan, "Saldırgan değiliz ancak tehditlere karşı kararlıyız. İran'la çatışmaya girmeyin." dedi.

Mesud Pezeşkiyan'ın yaptığı açıklama şu şekilde: "Meşru haklar temelinde, İran'ın ve bölgenin barış ve güvenliğinin sağlanması amacıyla Siyonist rejimin saldırganlığına kararlı bir karşılık verildi. Bu eylem İran'ın çıkarlarını ve vatandaşlarını savunmak içindi. Netanyahu'ya İran'ın saldırgan olmadığını ancak her türlü tehdide karşı kararlı bir şekilde durduğunu bildirin. Bu, gücümüzün yalnızca bir parçasıdır. İran'la çatışmaya girmeyin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul sporun başkenti olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul sporun başkenti olacak Haberi Görüntüle

İRAN'DAN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

İran, terör devleti İsrail'e akşam saatlerinde füze saldırısı başlattı. 200 füzenin peş peşe ateşlendiği saldırıda İsrail tarafında 8 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Başkent Tel Aviv ve diğer kentlerde sirenler çalarken halk sığınaklara akın etti ve uzun bir müddet dışarı çıkamadı. İran kaynakları füze saldırılarının yüzde 80-90 oranında hedefleri vurduğunu iddai ederken İsrail kaynakalrı Demir Kubbe'nin füzelerin önemli bir kısmını karşıladığını iddia ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading