İran dini lideri Hamaney'den dört yıl sonra cuma hutbesi: Kana susamış kuduz köpeğe en hafif yanıtı verdik

İran dini lideri Hamaney'den dört yıl sonra cuma hutbesi: Kana susamış kuduz köpeğe en hafif yanıtı verdik

Terör devleti İsrail'in Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdüğü saldırının ardından İran dini lideri Ayetullah Hamaney, düşmanlara meydan okudu. Başkent Tahran'ın göbeğinde cuma namazı kıldıran Hamaney, 5 yıl sonra cuma hutbesi verirken İsrail'e sert mesajlar yolladı. Hamaney, "İşledikleri akıl almaz suçlar karşısında bu kana susamış kuduz köpeğe karşı verebileceğimiz en hafif yanıttı. Biz her türlü görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Her türlü sorumluluğumuzu ciddiyetle yerine getirm eye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Tahran'da Cuma hutbesinde konuşan Hamaney'in silah namululu mesajı dikkat çekti.

Dünya

04.10.2024, 14:11

Gazze'nin yanı sıra Lübnan'da da katliamlar yaparak bölgeyi kan gölüne çeviren İsrail'in Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdüğü saldırının ardından İran dini lideri Ayetullah Hamaney, düşmanlara meydan okudu.

Başkent Tahran'ın göbeğinde cuma namazı kıldıran Hamaney, 4 yıl sonra cuma hutbesi verirken İsrail'e sert mesajlar yolladı. 

''Müslümanlar birlik olurlarsa Allah yardım edecektir. Kuran'ın hükmü budur.'' diyen Hamaney, Müslüman alemine birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Tahran'da Cuma hutbesinde konuşan Hamaney'in silah namululu mesajı dikkat çekti.

Soykırıma ortak olacağız! Blinken'den Ortadoğu açıklaması: ABD İsrail'i savunmaya kararlı Soykırıma ortak olacağız! Blinken'den Ortadoğu açıklaması: ABD İsrail'i savunmaya kararlı Haberi Görüntüle

İSLAM DÜNYASINA BİRLİK ÇAĞRISI

Cuma hutbesinin ilk kısmında İslam dünyasına birlik çağrısı yapan Hamaney, ''Filistin halkı kendilerini savunma hakkına sahip. Filistin Filistinlilere aittir. Lübnanlılar ve Filistinliler Kuran hükümlerine göre de çok büyük bir haksızlıkla karşı karşıyalar. Hiç kimsenin onların savunma hakkını eleştirmeye hakkı yok. Birkaç gün önce bizim silahlı kuvvetlerimizin yaptığı saldırı tamamen yasaldı ve tamamen haklıydı. Bu vazifeyi yerine getirmek için ne acele edeceğiz ne de tereddüt edeceğiz. Özellikle söylüyorum, acele etmeyeceğiz. Neyin doğru olduğunu hesaplayacağız, siyasetçilerle ve fikir üreticileriyle doğru zaman nedir diye konuşacağız, gerekirse aynı şeyi tekrardan yapacağız.'' dedi.

Lübnan sınır hattında tansiyon yüksek: İsrail Hizbullah’ın yeni bir 7 Ekim planladığını iddia etti! Lübnan sınır hattında tansiyon yüksek: İsrail Hizbullah’ın yeni bir 7... Haberi Görüntüle

''DÜŞMAN AYNI DÜŞMANDIR''

Mesajında İsrail'in düşman bir ülşke olduğunun altını çizen Hamaney, "Bölmek ve yönetmek istiyorlar ama Müslüman ülkeler uyanıyor. İran'ın düşmanı Filistin'in, Lübnan'ın, Mısır'ın, Irak'ın ve Yemen'in de düşmanıdır. Tüm kardeşlerime ve kendime ilahi dindarlığı tavsiye ediyorum. Düşman aynı düşmandır. Bütün bu İslam ülkelerinde sağlam bir şekilde hazırlıklı olmalıyız.'' diye konuştu.

Son dakika: Katil İsrail'den Beyrut'a hava saldırısı: Başkentte dumanlar yükseliyor Son dakika: Katil İsrail'den Beyrut'a hava saldırısı: Başkentte dumanlar yükseliyor Haberi Görüntüle

"KANA SUSAMIŞ KUDUZ KÖPEĞE EN HAFİF YANITI VERDİK"

Lübnanlıların Filistin'e desteğinin süreceğine dikkat çeken İran dini lideri Hamaney, "Filistin halkı bu işgalcilere karşı ayağa kalkma hakkına sahiptir. Kimsenin bu meşru desteği eleştirmeye ve neden sahaya giriyorsunuz demeye hakkı yoktur. Silahlı Kuvvvetlerimizin gerçekleştirdiği yanıt da tamamen meşru ve hukuka uygundur. Silahlı kuvvetlerimizin eylemi işgalci siyonist rejime karşı verebileceğimiz en hafif cezaydı. İşledikleri akıl almaz suçlar karşısında bu kana susamış kuduz köpeğe karşı verebileceğimiz en hafif yanıttı. Biz her türlü görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Her türlü sorumluluğumuzu ciddiyetle yerine getirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullanarak terör devletine meydan okudu.

24 saate 274 şehit! Lübnan Sağlık Bakanlığı acı tabloyu duyurdu: İsrail yine çocuk ve kadınları hedef alıyor 24 saate 274 şehit! Lübnan Sağlık Bakanlığı acı tabloyu duyurdu:... Haberi Görüntüle

"MANTIKLI, DOĞRU VE HAKLI OLANI YAPACAĞIZ"

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri olmayan bir soykırıma imza atan terör devleti İsrail'e karşılık verilirken acele ve tereddüt edilmeyeceğini vurgulayan Hamaney ilk hutbesini, "Mantıklı olanı, doğru olanı, haklı olanı yapacağız. Karar verme sürecinde askeri ve siyasi karar vericiler açısından da doğru zaman beklenecektir. Gelecekte gerekeni yapmaya devam edeceğiz. En hafif yanıtı verdik, gerekirse yine vuracağız.'' sözleriyle noktaladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading