Yandex Metrica

İran ile Avusturya arasında Hizbullah atışması: İki büyükelçi de Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

İran ile Avusturya arasında Hizbullah atışması: İki büyükelçi de Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

İran ile Avusturya arasında Hizbullah tartışması yaşandı. Viyana ve Tahran Büyükelçileri Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Dünya

27.08.2024, 22:32

İran'ın Viyana Büyükelçisi Abbas Bakırpur, Lübnan Hizbullah'ına destek paylaşımı yapınca olanlar oldu. Paylaşıma tepki gösteren Avusturya hükümeti, Bakırpur'u Dışişleri Bakanlığına çağırdı.Buna karşılık İran da Avusturya'nın Tahran Büyükelçisi Wolf Dietrich Heim'i Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada İran'ın Viyana Büyükelçisi Bakırpur'un Hizbullah'a destek paylaşımı nedeniyle Avusturya Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasına tepki olarak Avusturya'nın Tahran Büyükelçisi Heim'in bakanlığa çağrıldığı bildirildi.

Yakalanması Siyonist için büyük başarı olur! İngiliz The Guardian İsrail'in asıl hedefini yazdı! Yakalanması Siyonist için büyük başarı olur! İngiliz The Guardian İsrail'in... Haberi Görüntüle

AVUSTURYALI DİPLOMATA HİZBULLAH ANLATILDI

Avusturyalı diplomata Hizbullah'ın özgürlükçü ve işgal karşıtı bir hareket olduğu ifade edilirken Avusturya Dışişleri Bakanlığının "şüpheli eyleminin hem bölgenin gerçeklerine hem de iki ülke arasındaki ilişkilere aykırı" olduğu belirtildi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading