Sitede Ara

İran, İsrail’e balistik füze yağdırdı İsrailliler sığınaklara kaçıp dua etti

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürmesinin ardından Lübnan’a kara saldırısı başlatan İsrail’e İran’dan misilleme saldırısı geldi. İran, İsrail'e 500'e yakın füze fırlattı. İsrail'in birçok noktasında sirenler çaldı. İran'ın 500'e yakın füze ateşlediği ve ses hızını aşan füzeler de kullandığı belirtildi. Füzelerin hedefi olan bölgelerde İsrailliler sığınaklara kaçarken, Haredi Yahudiler de toplu dualar etti.

Dünya

02.10.2024, 10:25

Aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'nin yanı sıra Lübnan'da katliamlar yaparak Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail ile İran arasındaki soğuk savaş, Tahran’ın füze saldırılarıyla sıcak çatışmaya dönüştü. 

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürmesinin ardından Lübnan’a kara saldırısı başlatan İsrail’e İran’dan misilleme saldırısı geldi.

İran, İsrail'e 500'e yakın füze fırlattı. İsrail'in birçok noktasında sirenler çaldı. İran'ın 500'e yakın füze ateşlediği ve ses hızını aşan füzeler de kullandığı belirtildi.

Ukrayna kökenli Çin uçak gemisi Japon bölgesine girdi! Pasifik'te savaş adımları! Ukrayna kökenli Çin uçak gemisi Japon bölgesine girdi! Pasifik'te savaş... Haberi Görüntüle

FETTAH 1 FÜZELERİ KULLANILDI

İran kaynakları, misilleme saldırısından hemen sonra 500'e yakın füze ateşlendiğini, ses hızını aşan füzeler de kullanıldığını açıkladı. İran medyası ise, saldırıda hipersonik Fettah 1 füzelerinin kullanıldığını bildirdi. İsrail Savunma Bakanlığı, saldırı sonrası, ateşlenen füze sayısını 180 olarak açıkladı. 

Askerler ve savaş teçhizatları peş peşe bombalandı! Rusya Savunma Bakanlığı 'Kimseye acımak yok' diyerek paylaştı! Askerler ve savaş teçhizatları peş peşe bombalandı! Rusya Savunma Bakanlığı... Haberi Görüntüle

''İSRAİL'E SALDIRANLAR AĞIR BEDEL ÖDEYECEK''

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, saldırı sonrası yaptığı açıklamada ''İsrail ordusunun operasyonel üst kademesiyle birlikte, bu akşam komuta noktasından İran'ın İsrail Devleti'ne saldırısının savunma operasyonlarını takip ettim. İran ders almadı. İsrail'e saldıranlar ağır bedel ödeyecek.'' ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD ordusuna İsrail'in kendini İran saldırılarına karşı savunmasına yardım etmesi ve İsrail'i hedef alan füzeleri vurması için talimat verdi.

İşgalci İsrail'e kötü haber! Standard & Poor's'tan sürpriz 'soykırım' darbesi İşgalci İsrail'e kötü haber! Standard & Poor's'tan sürpriz 'soykırım' darbesi Haberi Görüntüle

İSRAİL HALKI SIĞINAKLARA KAÇTI

Başbakan Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu, İran'dan ateşlenen füzeleri engellemek için Demir Kubbe hava savunma sistemini devreye soktu. Başkent Tel Aviv ve birçok bölgede yaşayan halk sığınaklara akın ederken, yollar ve caddeler boşaldı. İsrail Savunma Kuvvetleri, halkı sığınaklarda kalmaları yönünde uyardı.

İsrail'in kalbinde kritik operasyon! Kassam Tugayları üstlendi! İsrail'in kalbinde kritik operasyon! Kassam Tugayları üstlendi! Haberi Görüntüle

SIĞINAKLARDA DUA ETTİLER

Bölgede yaşayan Haredi Yahudilerinin toplu halde sığınaklarda dua ettikleri anlar kameralara yansıdı. İran'ın saldırısı sonrası korku ve panik içinde hareket eden İsraillilerin sığınaklara kaçışları da görüntülendi.

Fettah 1 orta menzilli hipersonik füzeleri, İran Devrim Muhafızları tarafından ilk kez 2023'te tanıtılmıştı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading