Yandex Metrica

İran İsrail'i vuracak mı? Ortadoğu'da gerilim her geçen saat yükseliyor: Füze rampaları harekete geçti!

İran İsrail'i vuracak mı? Ortadoğu'da gerilim her geçen saat yükseliyor: Füze rampaları harekete geçti!

Hamas Lideri Haniye'nin şehit edilmesinden sonra İran veya Hizbullah'ın misilleme saldırısı gerçekleştirmesine kesin gözüyle bakılıyor ancak saldırının ne zaman gerçekleşeceği büyük bir soru işareti.

Dünya

06.08.2024, 14:15

ABD'li Wall Street Journal gazetesi İran'ın füze rampalarını harekete geçirdiğini öne sürerken ABD Başkanı Biden ulusal güvenlik ekibiyle bir toplantı yaptı. Toplantıda Irak’taki bir Amerikan üssüne düzenlenen ve bazı Amerikan askerlerinin yaralandığı saldırıdan sonra ABD güçlerini savunmak ve personeline karşı herhangi bir saldırıya “kendi seçecekleri şekilde ve yerde” karşılık vermek için adımlar atıldığı açıklandı. 

Ortadoğu'da gerilim her saat daha da artarken bölge yaşanan sıcak gelişmeleri anbean yansıtıyoruz...

07:43

Ege'de diplomasi rüzgarı: Türkiye ve Yunanistan New York'ta deniz sınırlarını masaya yatırıyor Ege'de diplomasi rüzgarı: Türkiye ve Yunanistan New York'ta deniz sınırlarını... Haberi Görüntüle

İRAN'DA ASKERİ HAREKETLİLİK

Haniye'nin öldürülmesi sonrası İran veya Hizbullah'ın misilleme saldırısı gerçekleştirmesine kesin gözüyle bakılıyor ancak saldırının ne zaman gerçekleşeceği büyük bir soru işareti. İran bu konuda kartlarını gizli tutuyor. Axios'a göre Biden ve Harris'e bilgi veren ABD'li yetkililer İsrail'e yönelik misillemenin İran ve birkaç vekil güçten birlikte gelebileceğini ancak Hizbullah'ın da İran'ın da henüz tam olarak karar veremediklerini söylediler.

The Wall Street Journal'ın ismi açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre İran son günlerde füze rampalarını hareket ettiriyor ve askeri tatbikatlar yapıyor. WSJ beklenen saldırının önümüzdeki günlerde gerçekleşebileceğini belirtiyor.

07:20

Ermenistan ateşkes ihlallerine devam ediyor! Azerbaycan mevzilerine ateş açıldı Ermenistan ateşkes ihlallerine devam ediyor! Azerbaycan mevzilerine ateş açıldı Haberi Görüntüle

BİDEN GÜNVENLİK EKİBİNİ TOPLADI

İran’ın İsrail’e yönelik bir misillemede bulunabileceği kaygıları artarken, ABD Başkanı Joe Biden üst düzey ulusal güvenlik ekibiyle bir toplantı yaptı. Biden, saldırıya uğraması halinde İsrail’e destek hazırlıkları konusunda brifing aldığını belirtirken, Dışişleri Bakanı Antony Blinken yetkililerin tırmanmayı önlemek için “gece gündüz” çalıştıklarını söyledi.

ABD’li haber sitesi Axios’a göre G7 ülkeleri dışişleri bakanlarıyla görüşen ABD’li Bakan Blinken, İran ve Hizbullah’ın İsrail’e 24 ila 48 saat içinde misillemede bulunabileceğini söyledi.

Biden da, durumu ele almak için kendisinin ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in üst düzey güvenlik yetkilileriyle görüştüğünü belirtti. Biden ayrıca, Irak’taki bir Amerikan üssüne düzenlenen ve bazı Amerikan askerlerinin yaralandığı saldırıdan sonra ABD güçlerini savunmak ve personeline karşı herhangi bir saldırıya “kendi seçecekleri şekilde ve yerde” karşılık vermek için adımlar atıldığını söyledi.

Irak'ın batısında yer alan Anbar kentindeki ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Hava Üssü’ne roketli saldırı düzenlendi. Güvenlik kaynakları, üssün 2 Katyuşa roketi ile hedef alındığını açıklayarak, roketlerin üssün içerisine düştüğünü ancak saldırıda can ve mal kaybı olmadığını aktardı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

07:01

Tiyatro başlıyor! Arap askeri ataşeleri Pentagon'a çağrıldı: İran'a füze kotası konuldu Tiyatro başlıyor! Arap askeri ataşeleri Pentagon'a çağrıldı: İran'a füze kotası... Haberi Görüntüle

İSRAİL ÜSSÜ VURULDU

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üsse çok sayıda insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlediğini açıkladı. Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarıyla özellikle Meys el-Cebel'deki "suikasta" cevap olarak işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki Neria Dağı üssüne çok sayıda kamikaze dron ile saldırı gerçekleştirildiği ve hedeflerin başarıyla vurulduğu belirtildi.

06:19

Kilometrelerce öteden kan dökmek için geldiler! Yüksek maaş ve pasaport karşılığı adam öldürecekler Kilometrelerce öteden kan dökmek için geldiler! Yüksek maaş ve pasaport... Haberi Görüntüle

BIDEN'DAN TELEFON DİPLOMASİSİ

Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden ile Ürdün Kralı Abdullah telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Biden ile Kral Abdullah, Orta Doğu'da yükselen tansiyonun düşürülmesinin ve özellikle Gazze'de bir ateşkese varılmasının önemi konusunda mutabık kaldı.ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Katarlı mevkidaşı Al Thani ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Blinken da bölgede tansiyonun düşürülmesi ve daha fazla gerilim yaşanmaması noktasındaki çabaları değerlendirdi.İkili, Gazze'de bir ateşkes sağlanmasının tansiyonu düşürme konusunda önemli olduğunu vurguladı ve bu yöndeki çabalarına devam edecekleri mesajını verdi.

06:00

Bilgi sahibi değilmiş: ABD Başkanı Biden'dan Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail tarafından katledilmesiyle ilgili ilk yorum Bilgi sahibi değilmiş: ABD Başkanı Biden'dan Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail... Haberi Görüntüle

G7: GERİLİMİ DÜŞÜRÜN

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Tahran’da uğradığı suikast sonucu şehit

 ardından Orta Doğu’da tansiyon yükselirken, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarından konuya ilişkin ortak yazılı açıklama geldi. “Bizler, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nden oluşan G7 ülkelerinin Dışişleri Bakanları ve AB Yüksek Temsilcisi olarak, Orta Doğu'da artan ve bölgede daha geniş çaplı bir çatışmanın fitilini ateşleme riski bulunan gerilimden duyduğumuz derin endişeyi ifade ediyoruz” denilen açıklamada, “Bir kez daha, ilgili tüm tarafları mevcut yıkıcı misilleme şiddeti döngüsünü sürdürmekten kaçınmaya ve gerilimi düşürecek yapıcı girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, “Orta Doğu'da gerilimin daha da tırmanmasından hiçbir ülke ya da ulusun kazançlı çıkmayacağı” kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading