Sitede Ara

İran, Kudüs Gücü Komutanı Kaani'yi sorguluyor! İranlı komutan fenalık geçirdi

İran, Kudüs Gücü Komutanı Kaani'yi sorguluyor! İranlı komutan fenalık geçirdi

Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'nin İsrail saldırısında hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Bu iddiayı yalanlayan Devrim Muhafızları Ordusu, Kaani'nin yaşadığını ve güvenli bir yerde olduğunu açıklamıştı. Yeni gelen haberlere göre Kudüs Gücü komutanı İsmail Kaani'nin İran yönetimi tarafından sorgulandığı ve bu sorgulama esnasında fenalık geçirerek hastaneye kaldırıldığı yönünde.

Dünya

11.10.2024, 00:19

İsrail'den yayın yapan Kanal 12 televizyonu, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'nin İsrail'in 4 Ekim Cuma günü Lübnan'ın Beyrut'a yaptığı saldırıda yaralanmış olabileceğini ve durumunun incelendiğini duyurmuştu. Bu haber, Kaani ile ilgili İran tarafında da derin şüphelere sebebiyet vermiş, İran'da güvenlik bürokrasisine yakın Tabnak internet sitesi Kaani'nin durumu hakkında yetkililerden bilgi istemişti. 

İsrail’in çöküşü mü başlıyor? İran'ın füzelerle vurduğu üslerin uydu görüntüleri ortaya çıktı İsrail’in çöküşü mü başlıyor? İran'ın füzelerle vurduğu üslerin uydu görüntüleri... Haberi Görüntüle

"SAĞLIĞI YERİNDE, GÖREVİNE DEVAM EDİYOR"

Bunun üzerine açıklama yapan Meclis Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi Abbas Golru, İranlı komutanın durumunun iyi olduğunu bildirmişti. Ancak Kaani'nin ertesi gün İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in de bulunduğu bir programda yer almaması "öldü" şüphelerini kuvvetlendirmişti. Ertesi gün ise Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı İrec Mescidi, İranlıları o an için rahatlatan açıklamaya imza attı. Aynı zamanda Kaani'nin yardımcısı olan Mescidi, komutanın sağlığının yerinde olduğunu ve aktif görevine devam ettiğini söyledi.

Kamuoyunun tam manasıyla tatmin olmadığını gören Devrim Muhafızları Komutanı danışmanlarından İbrahim Cebbari, İran dini lideri Ali Hamaney'in İsmail Kaani'ye fetih madalyası vereceğini duyurdu. Şimdi gözler bu ödül töreninde. 

Öldürme oranı yüzde 88! Yeni virüs kara kıtayı esir aldı! Tedavisi olmayan hastalık giderek yayılıyor! Öldürme oranı yüzde 88! Yeni virüs kara kıtayı esir aldı!... Haberi Görüntüle

"FENALAŞARAK HASTANEYE KALDIRILDI" İDDİASI

İsmail Kaani'den gelen son haber bambaşka. Middle East Eye'a konuşan İranlı kaynaklar, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı'nın yaralanmadığını ancak İran tarafından güvenlik ihlallerine ilişkin büyük bir soruşturma geçirdiğini belirtti. Nasrallah'ın ölümünden itibaren İran Devrim Muhafızları, İsrail'in Hizbullah içerisine nasıl sızdığı ve liderlerin yerini nasıl belirlediği konusunda soruşturmalar başlattı. Kaani'nin sorgulama esnasında fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı da gelen haberler arasında.

İsrail'in 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği büyük hava saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmesinden bu yana Kaani kamuoyunun önünde görülmedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading