Yandex Metrica

İran, Rusya'ya yardım mı ediyor? İran Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'nın iddialarına ilişkin açıklama

İran, Rusya'ya yardım mı ediyor? İran Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'nın iddialarına ilişkin açıklama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı yazılı açıklamada, Rus güçlerine eğitim vermek amacıyla İranlı askeri yetkilinin Ukrayna'da bulunduğu iddiasını yalanladı.

Dünya

31.08.2024, 00:36

İran ile Ukrayna arasında İHA gerilimi yaşanıyor. Ukrayna Güvenlik Servisi, İranlı bir askeri yetkilinin Ruslara İHA eğitimi vermek için Ukrayna topraklarına girdiğini iddia etmişti. Bu iddia İran tarafından yalanlandı. 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, söz konusu iddianın temelsiz olduğunu belirtti. İran'ın iki ülke arasındaki sorunların barışla çözülmesi gerekliliğine inandığını vurgulayan Kenani, "Bu tür asılsız iddialar belirli siyasi amaç ve saiklerle ileri sürülüyor. Bu tür suçlamalar İran'ın Ukrayna'daki çatışmaya ilişkin ilkeli yaklaşımına aykırıdır." dedi. 

Mars yolcusu kalmasın! Elon Musk hazırlıkları tamamladı! Mürettebatsız Starship uçuşları başlıyor! Mars yolcusu kalmasın! Elon Musk hazırlıkları tamamladı! Mürettebatsız Starship uçuşları... Haberi Görüntüle

İRANLI GENERAL HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI

Ukrayna Güvenli,k Servisi, İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubu Tuğgeneral Abbas Musa Şerifi Mollaserayi'nin, Rus güçlerine eğitim vermek üzere 2022'de Kırım'a beraberinde bir grup İHA eğitmeni ile geldiğini öne sürmüş, Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin de X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'ya Ukrayna'ya karşı savaşta yardım ettiği iddiasıyla İranlı general hakkında dava açtıklarını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading