DOLAR

34.31

%0 expand_less

EURO

37.54

%0 expand_less

ALTIN

2928.20

%0 expand_less

BIST

8876.22

%0 expand_less

BTC ($)

63014.31

%-0 expand_less

İran saldırılarına karşı ABD kalkanı: ABD, İsrail'e THAAD füze savunma sistemi konuşlandırdı

İran saldırılarına karşı ABD kalkanı: ABD, İsrail'e THAAD füze savunma sistemi konuşlandırdı

Halihazırda 3 hava savunma sistemi bulunan İsrail'e bir hava savunma sistemi daha geldi. İran'ın 1 Ekim'de düzenlediği füze saldırılarını durduramayan işgalcilerin imdadına yine ABD yetişti. Soykırım ortağı ABD, İran tehditleri nedeniyle İsrail'e THAAD füze savunma sistemi konuşlandırdı.

Dünya

13.10.2024, 10:52

İsrail'in gerek Gazze'de gerek Batı Şeria'da ve gerekse de Lübnan'da işlediği cinayetlere sağladığı silahlarla ortaklık eden ABD'den yeni bir adım daha geldi. Demir Kubbe ve diğer iki hava savunma sistemi; Arrow ile Davud'un Sapanı çoğu zaman Hizbullah'ın ve Hamas'ın saldırılarında işlevsiz kalmıştı. Buna son örnek ise İran oldu. 1 Ekim'de İran tarafından gönderilen balistik füzeler, hava savunma sistemleri tarafından karşılanamayınca başta başkent Tel Aviv olmak üzere İsrail'in diğer kentlerinde büyük paniğe yol açtı. Yaşananların tekar etmemesi için yeni yollar düşünen işgal devletine destek ABD'den geldi.

İsrail Ordu Radyosu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "ABD, İran tehditlerine karşı hazırlık olarak THAAD hava savunma sistemini İsrail'e konuşlandırdı." ifadesini kullandı. Esasında THAAD hava savunma sistemi İsrail için yeni bir şey değil. ABD, 2019 yılının mart ayında İsrail'de ortak savunma tatbikatlarının bir parçası olarak THAAD sistemini geçici olarak konuşlandırmıştı. İran'a karşı yapılan konuşlandırmanın kalıcı olup olmadığı konusunda ise bir açıklama yapılmadı. Şu anki konuşlandırma, İsrail’in İran’a karşı "büyük saldırı" hazırlıklarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İsrail'in uzun, orta ve kısa menzilli hava savunma sistemleri bulunuyor. Kısa menzilli Arrow, orta menzilli Davud'un Sapanı ve kısa menzilli Demir Kubbe İsrail'in envanterinde yer alıyor. Ancak bu sistemler 1 Ekim'deki İran saldırılarında beklenen performansı gösterememiş ve çokça eleştirilmişti. 

Fransa'da hızlı trende patlama! Avrupa Parlamentosu milletvekillerini taşıyordu Fransa'da hızlı trende patlama! Avrupa Parlamentosu milletvekillerini taşıyordu Haberi Görüntüle

ÖZELLİKLERİ

THAAD, yoğun baskın senaryoları içeren atmosferin hem içinde hem de dışında balistik füzeleri yakalayabilen bir platformdur. THAAD füzesi, uçuşun son ya da terminal aşaması boyunca atmosferin içindeki ya da dışındaki balistik füzelerin yakalayabilir. Hit to kill (kafa kafaya çarpışarak yok etme) yöntemi ile tehdidi imha eden THAAD sistemi küresel olarak taşınarak hızla konuşlandırılabilir. Sistem Patriot PAC-3, Aegis, ileri tabanlı sensörler ve Komuta Kontrol, Savaş Yönetimi ve İletişim sistemi dahil olmak üzere diğer tüm Balistik Füze Savunma Sistemi (BMDS) unsurlarıyla hızlı bir şekilde konuşlandırılabilir ve birlikte çalışabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading