Yandex Metrica

İran'da Haniye soruşturması: Aralarında üst düzey subaylarında bulunduğu 20'den fazla kişi tutuklandı! Köstebek içten mi?

İran'da Haniye soruşturması: Aralarında üst düzey subaylarında bulunduğu 20'den fazla kişi tutuklandı! Köstebek içten mi?

Tahran'da misafir olan Hamas lideri Haniye'yi 'Koruyamayan' İran yönetimi, skandalın üzerini örtmek için başlatılan soruşturma kapsamında aralarında üst düzey subaylarında bulunduğu 20'den fazla kişiyi tutukladı.

Dünya

03.08.2024, 13:32

Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yenin törenine katıldığı sırada hain bir suikast ile katledildi.

Dünya bu olayı konuşurken İran yönetimi, olayın üstünü örtebilmek için soruşturma başlatarak 20'den fazla kişiyi tutukladı.

İran cumhurbaşkanının yemin töreninde misafir bir liderin şehit edilmesi büyük bir skandalken, ihmalleri ve İsrail'le iş birliği yapabilecek ajanların devlet yönetimine girme ihtimalleri dünya medyasında konuşuluyor.

Yahudi yönetmen ödülünü Gazze'ye adadı! Venedik Film Festivali'ne damgasını vurdu! Yahudi yönetmen ödülünü Gazze'ye adadı! Venedik Film Festivali'ne damgasını vurdu! Haberi Görüntüle

İRAN'DA HANİYE OPERASYONU: 20 TUTUKLAMA

Bu kapsamda İran, bu skandalı unutturmak için İsrail'e tehditler yağdırırken içerde de operasyona başladı.

Başlatılan soruşturma kapsamında İran'da üst düzey subayların da aralarında bulunduğu 20'den fazla kişi tutuklandı.

New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre soruşturma daha da derinleştirilecek.

Ege'de diplomasi rüzgarı: Türkiye ve Yunanistan New York'ta deniz sınırlarını masaya yatırıyor Ege'de diplomasi rüzgarı: Türkiye ve Yunanistan New York'ta deniz sınırlarını... Haberi Görüntüle

İRAN'DA İSRAİL İŞBİRLİKÇİLERİ

Öte yandan batı kaynaklarına konuşan istihbarat yetkilileri, Haniye suikastinin kalacağı odaya aylar önce yerleştirilen sofistike bir patlayıcı ile gerçekleştirildiğine işaret etmişti.

İran makamları ise, saldırının ilk gününde tüm kamuoyunun kabul ettiği, komşu bir ülkeden ateşlenen füze ile suikastin gerçekleştirildiği iddiasında ısrarcı.

Heniyye'nin yerleştirilen bomba ile öldürüldüğü senaryoda ise İran içindeki İsrail işbirlikçilerine işaret ediliyor.

Habere Tepki Ver

1

1

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading