İran'da sahte içki felaketi: Sayı çok fazla! Ölenler, kör olanlar ve böbrek yetmezlikleri...

İran'da sahte içki felaketi: Sayı çok fazla! Ölenler, kör olanlar ve böbrek yetmezlikleri...

İran’ın Mazenderan eyaletinde sahte içki tüketimi nedeniyle 21 kişi yaşamını yitirdi. Metil alkolden kaynaklanan zehirlenmeler sonucu dört kişi görme yetisini kaybederken, 81 kişi böbrek yetmezliği sebebiyle diyalize girdi.

Dünya

08.10.2024, 15:06

İran'ın kuzeyinde yer alan Mazenderan eyaletinde, sahte içki tüketiminden kaynaklanan zehirlenme vakaları sonucunda 21 kişi hayatını kaybetti. İran Öğrenci Haber Ağı'nın (SNN) aktardığı bilgiye göre, Mazenderan Adli Tıp Genel Müdürü Ali Abbasi, eyalet genelinde metil alkolden kaynaklanan zehirlenme vakalarının ölümcül sonuçlar doğurduğunu belirtti. Abbasi, ölen 21 kişinin 18’inin erkek, üçünün ise kadın olduğunu açıkladı.

Hayalet gemi! 1942'de ortadan yok olmuştu: 82 yıl sonra tekrar hortladı Hayalet gemi! 1942'de ortadan yok olmuştu: 82 yıl sonra tekrar... Haberi Görüntüle

SAHTE İÇKİ FELAKET SAÇTI

Mazenderan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tedavi Birimi Başkanı Resul Zafermend, 284 kişinin metil alkol zehirlenmesi şikayetiyle hastanelere başvurduğunu bildirdi. Bu kişilerden dört kişinin kalıcı olarak görme yetisini kaybettiği, 81 kişinin ise böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisine alındığı ifade edildi. Zehirlenme vakalarının büyük bir kısmının sahte içkilerde kullanılan metil alkolden kaynaklandığı belirtiliyor.

Dünya tarihi yeniden yazılıyor! Bilim insanları 2 milyar yıllık kayada keşfetti...Hangi ülkede en eski mikroplar bulundu? Dünya tarihi yeniden yazılıyor! Bilim insanları 2 milyar yıllık kayada... Haberi Görüntüle

KAÇAK ALKOL İRAN'DA ÖLÜMLERE YOL AÇIYOR

Alkol tüketiminin yasak olduğu İran’da, yasadışı yollardan üretilen sahte içkilerde maliyeti düşük olduğu için etil alkol yerine metil alkol kullanılıyor. Ancak metil alkol, tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına, kalıcı körlüğe, böbrek yetmezliğine ve ölüme yol açabiliyor. İran’da bu tür sahte içki vakaları, zaman zaman ölümcül sonuçlar doğurarak halk sağlığı için büyük bir tehdit oluşturmaya devam ediyor.

Slovakya Başbakanı Fico'dan çarpıcı uyarı: Ukrayna'nın NATO üyeliği 3. dünya şavaşı'nın başlangıcı olur! Slovakya Başbakanı Fico'dan çarpıcı uyarı: Ukrayna'nın NATO üyeliği 3. dünya... Haberi Görüntüle

YASAL DÜZENLEMELER VE ÖNLEMLER YETERSİZ Mİ?

İran’da alkol üretimi ve tüketimi yasadışı olmasına rağmen, yasadışı yollarla üretilen sahte içkilerin yaygın olması, ciddi halk sağlığı sorunlarını beraberinde getiriyor. Yetkililer, kaçak içki üretimi ve dağıtımıyla mücadele etse de, bu vakalar ülkede büyük endişe yaratmaya devam ediyor. Sahte içkilerle ilgili farkındalığın artırılması ve daha katı önlemlerin alınması gerektiği uzmanlar tarafından dile getiriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading