Yandex Metrica

İran'dan İsrail'e karşı tüm devletlere güç birliği çağrısı: Hazırız

İran'dan İsrail'e karşı tüm devletlere güç birliği çağrısı: Hazırız

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevad Zarif, Gazze savaşının sona ermesi için tüm devletlerle işbirliğine hazır olduklarını açıkladı. Zarif, İran'ın savaş istemediğini, ancak kendini savunmaya kararlı olduğunu vurguladı.

Dünya

24.09.2024, 13:04

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevad Zarif, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu toplantıları kapsamında temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrinde yaptığı açıklamalarda, Gazze savaşının sona erdirilmesi için İran’ın diğer ülkelerle işbirliğine hazır olduğunu duyurdu. Zarif, İran'ın savaşı değil barışı hedeflediğini, ancak gerektiğinde ülkesini savunmaya hazır olduğunu belirtti.

Biden ile görüşen BAE Devlet Başkanı Nahyan'dan dikkat çeken açıklama! 'Sarsılmaz bağlılık' sözleri Biden ile görüşen BAE Devlet Başkanı Nahyan'dan dikkat çeken açıklama!... Haberi Görüntüle

"SAVAŞ PEŞİNDE DEĞİLİZ, ANCAK KENDİMİZİ SAVUNACAĞIZ"

Mehr Haber Ajansı'na konuşan Zarif, İran’ın uluslararası arenada daha barışçıl ve istikrarlı bir dünya için işbirliği yapma arzusunu dile getirdi. "Biz savaş peşinde değiliz, ancak kendimizi savunacağız." diyen Zarif, hem İran vatandaşları hem de diğer ülkelerin vatandaşları için barışın sağlanması adına çalıştıklarını söyledi.

Cevad Zarif, tüm dünya devletlerine "Gazze savaşının sona ermesi için, İran diğer ülkelerle işbirliğine hazır." sözleriyle uluslararası çağrıda bulundu.

Zelenskiy'den ABD'nin planına tepki: 'Ukrayna'nın topraklarından vazgeçmesi anlamına geliyor' Zelenskiy'den ABD'nin planına tepki: 'Ukrayna'nın topraklarından vazgeçmesi anlamına geliyor' Haberi Görüntüle

"ATEŞKES VAADİ GERÇEKLEŞMEDİ"

Gazze savaşına değinen Zarif, uluslararası toplumun İran’a itidalli davranma çağrısında bulunduğunu, ancak ateşkes anlaşmalarının vaat edilmesine rağmen hayata geçirilmediğini ifade etti. Zarif, bu noktada uluslararası toplumun daha etkili ve somut adımlar atması gerektiğini vurgulayarak, İran’ın barışı sağlamak için her türlü işbirliğine açık olduğunu belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading