Sitede Ara

İran'dan İsrail'e misilleme uyarısı! Bir sonraki hedefi açıkladılar

İran'dan İsrail'e misilleme uyarısı! Bir sonraki hedefi açıkladılar

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ali Fedevi, ülkesine yönelik herhangi bir saldırı durumunda, İsrail'in doğal gaz sahaları ve rafineleri dahil tüm enerji kaynaklarını hedef alacaklarını söyledi.  

Dünya

04.10.2024, 19:47

Terör devleti İsrail'in İran'a missileme yapacağını açıklamasının ardından Tahran yönetiminen peş peşe uyarılar yapılıyor. 

Lübnan'ın el-Meyadin televizyonuna konuşan Fedevi, İsrail'in ülkesine yönelik saldırı ihtimalini değerlendirdi.

Eylem planlayan İsrail ajanlarına operasyon! 12 kişi gözaltına alındı Eylem planlayan İsrail ajanlarına operasyon! 12 kişi gözaltına alındı Haberi Görüntüle

"TÜM ENERJİ KAYNAKLARINI HEDEF ALACAĞIZ"

İsrail'in İran'a saldırısının Tel Aviv yönetimi için "yıkım" anlamına geleceğini savunan Fedevi, "İşgalci rejim bir hata yaparsa, bu rejimin tüm enerji kaynaklarını, enerji santrallerini, tüm rafinerilerini ve gaz sahalarını hedef alacağız" dedi. ​​​​​​​

Soykırım ortağı Biden'dan Ortadoğu açıklaması: 'Topyekün bir savaş çıkabilir' Soykırım ortağı Biden'dan Ortadoğu açıklaması: 'Topyekün bir savaş çıkabilir' Haberi Görüntüle

İRAN'DAN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

Terör devleti İsrail'in Lübnan'a kara operasyonu girişimleri sürerken, İran 1 Ekim gecesi büyük bir misilleme saldırısı düzenledi.

İsrail bu saldırının ardından, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın kalesi olarak nitelendirilen Dahiye bölgesindeki birçok mahalleye 12 hava saldırısı gerçekleştirdi. 1 Ekim gece saatlerinde İran, İsrail'e son yılların en ağır ve kapsamlı füze saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu, İran'dan füzelerin ateşlendiğini ve sivillerin bomba sığınaklarına girdiğini duyurdu.

İsrail ordu radyosu, İran'dan 200'e yakın füzenin fırlatıldığını bildirdi. İran kaynakları ise bombardımanda ses hızını aşan füzelerle birlikte hipersonik Fettah 1 füzelerinin kullanıldığını açıkladı. Fettah 1 orta menzilli hipersonik füzeleri, İran Devrim Muhafızları tarafından ilk kez 2023'te tanıtılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading