Sitede Ara

İran'dan kafa karıştıran Nasrallah açıklaması: 'Şehit düşen her liderin yerine bir yenisi çıkacaktır'

İran'dan kafa karıştıran Nasrallah açıklaması: 'Şehit düşen her liderin yerine bir yenisi çıkacaktır'

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanlarından ve İran siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Ali Laricani, "Direnişin güçlü liderleri ve kadroları var ve şehit düşen her liderin yerine mutlaka biri gelecektir." dedi.

Dünya

28.09.2024, 02:13

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanı Ali Laricani, İsrail tarafından hedef alınan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın hayatını kaybettiğine dair iddiaları doğrulayabilecek bir açıklama yaptı. İran'da bir televizyon kanalına konuşan Laricani, "Direnişin güçlü liderleri ve kadroları var ve şehit düşen her liderin yerine mutlaka biri gelecektir." ifadesini kullandı. Bu ifade Nasrallah'ın İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırıda öldüğü şeklinde yorumlandı.

Schengen askıya alınıyor! Sınırlar kapatılacak: İşte etkilenecek ülkeler Schengen askıya alınıyor! Sınırlar kapatılacak: İşte etkilenecek ülkeler Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KINADI

Bu arada İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in akşam saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut yakınlarındaki Dahiya'da Hizbullah karargahına düzenlediği saldırıyı kınadı. Yazılı bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, saldırıyı "Amerikan bombalarıyla işlenen savaş suçu" olarak niteledi.

Saldırıların ABD desteğiyle gerçekleştrildiğini ifade eden Kenani, saldırının uluslararası hukukun ve düzenlemelerinin ağır ihlali olduğunu belirtti. Saldırıların İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik işlediği savaş suçlarına karşı uluslararası toplumun sessizliğinin bir sonucu olduğunu kaydeden Kenani, ABD ve bazı Batılı ülkelerin ateşkes çağrılarının da yalnızca İsrail için zaman kazanmak adına bir "aldatmaca" olduğunu ifade etti.

Amerikan SİHA'ları tek tek düşüyor: Kızıldeniz'in ardından adres bu kez Bengal Körfezi oldu Amerikan SİHA'ları tek tek düşüyor: Kızıldeniz'in ardından adres bu kez... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN HEDEF ALDIĞI HİZBULLAH LİDERLERİ

İbrahim Kubeysi: Hizbullah'ın roket ve füze tümeninin komutanıydı. Kubeysi, 24 Eylül'de İsrail'in hava saldırında öldü.

İbrahim Akil: Hizbullah'ın askeri kanadının iki numaralı ismi olan Akil, Fuad Şükğür2den sonra göreve getirilmişti. 20 Eylül'de Beyrut'a düzenlenen saldırıda yaşamını yitirdi.

Ahmed Mahmud Vehbi: Visam et-Tavil'den sonra göreve getirilmişti. 20 Eylül'deki saldırılarda Beyrut'ta öldürüldü.

Fuad Şükür: Nasrallah'ın sağ kolu olarak değerlendirilen Şükür, Hizbullah'ı kuran nesil arasında yer alıyordu. Şükür, 30 Temmuz'da Beyrut'a düzenlenen saldırıda öldü.

Muhammed Nimet Nasır: 8 yıl boyunca Hizbullah'ın Aziz Birliği'ni komuta etti. 3 Temmuz'da aracı İHA'lar tarafından vuruldu ve hayatını kaybetti.

Talib Sami Abdullah: Abdullah, Lübnan-İsrail sınırındaki şeridin orta kesimindeki operasyonlardan sorumlu Nasır Birimi komutanıydı. 12 Haziran'daki saldırıda öldürüldü.

Visam et-Tavil: Hizbullah'ın önde gelen komutanlarından biri olan et-Tavil, 8 Ocak'taki saldırıda öldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading