Yandex Metrica

İran'dan son dakika adımı: Acil toplantı kararı

İran'dan son dakika adımı: Acil toplantı kararı

İranlı bir yetkili BMGK'yi acil toplantıya çağırdıklarını ve İİT toplantısının yapılması yönünde talepte bulunduklarını söyledi. Yetkili, ayrıca ülkesi ile Türkiye'nin pek çok konuda aynı fikre sahip olduğunu belirterek Filistin davası için Türk devletine ve milletine gösterdikleri tutumdan dolayı teşekkür etti.

Dünya

03.08.2024, 03:13

İran, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit edilmesinin ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) acil toplantıya çağırdı, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısının yapılmasını talep etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İranlı bir yetkili, Türkiye ile devamlı olarak istişare içinde olduklarını ve iki ülkenin pek çok konuda aynı şeyleri düşündüğünü belirtti ve Filistin davası için Türk devletine ve milletine gösterdikleri tutumdan dolayı teşekkür etti.

İslam dünyasının birlik olması gerektiğini ve İsrail'in bunun karşısında duramayacağını ifade eden İranlı yetkili, İsrail'in uyguladığı devlet terörünün bu birliğin tam olarak ortaya çıkammasından dolayı engellenemediğini savundu. İran'ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına yapılan saldırı karşısında kendini savunma hakkı olduğunu belirten yetkili,  "Özellikle Müslüman ülkelerden ve uluslararası kuruluşlardan beklentimiz, Filistin halkının haklarını zayi eden, ayaklar altına alan işgalci rejime karşı birlik olup, onların haklarını savunmak için her türlü tedbirin alınması. Birçok alanda yaptırımda bulunmalarını bekliyoruz." dedi.

Son dakika... Afrin'in güneyinde PKK'dan sızma girişimi! SMO karşılık verdi, TSK topçu birlikleriyle vuruyor Son dakika... Afrin'in güneyinde PKK'dan sızma girişimi! SMO karşılık verdi,... Haberi Görüntüle

"GEREKLİ KINAMA YAPILMAZSA SALDIRIRIZ"

Haniye'ye düzenlenen suikastın ardından İran'ın BMGK'yi acil toplantıya çağırdığını, İİT'den toplantı yapılması yönünde talepte bulunduğunu kaydeden yetkili, eğer İsrail gerektiği gibi kınanmazsa BM Anlaşmaının 51. maddesine dayanarak meşru müdafaa haklarını kullanacaklarını söyledi.

İsrail'in Şam'daki Büyükelçiliğe saldırısını da hatırlatan yetkili, uluslararası toplumun bu saldırıya gerektiği gibi tepki göstermediğini dile getirerek İsrail'in bundan dolayı kendinde başka ülkelerde saldırı düzenleme cesareti bulduğunu ifade etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading