Yandex Metrica

İran'dan son dakika misilleme açıklaması: 'İsrail büyük kırmızı çizgiyi aştı, kesin olarak karşılık vereceğiz'

İran'dan son dakika misilleme açıklaması: 'İsrail büyük kırmızı çizgiyi aştı, kesin olarak karşılık vereceğiz'

İran, İsrail'e yönelik tehditlerini sürdürdü. Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bakıri, İsrail'in kırmızı çizgiyi aştığını ve kesin olarak karşılık vereceklerini söyledi.

Dünya

04.08.2024, 11:51

İran Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bakıri, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ikilinin Hamas Büro Başkanı İsmail Haniye'nin başkent Tahran'da uğradığı suikastı görüştüğü bildirildi. 

İran'ın misafirine yapılan bu saldırıya karşı sessiz kalamayacaklarını belirten Bakıri, İsrail'e bu suikastın hesabını muhakkak soracaklarını ifade etti. Bakıri, İsrail'in bölgede geniş çaplı saldırılar gerçekleştirdiğini ve bölgedeki gerilimi giderek daha fazla tırmandırdığını vurgulayarak Haniye'ye düzenlenen suikastla işgal devletinimn büyük kırmızı çizgiyi aştığını belirtti. Bu saldırının iki sonucu olacağını söyleyen Ali Bakıri, bunlardan birinin "İran'ın bu suça kesin şekilde yanıt vermesi" diğerinin de "İsrail'in şeytani eylemleriyle bölgede istikrarı ve güvenliği bozacak eylemlerini artırması olacağını ve buna karşı İslam ülkelerinin sessiz kalmaması gerektiğini" kaydetti.

ABD istihbaratından Biden'a yasak! 'Gizli Servis buna izin vermiyor' diyerek duyurdu ABD istihbaratından Biden'a yasak! 'Gizli Servis buna izin vermiyor' diyerek... Haberi Görüntüle

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI

İslam ülkeleri arasında olağanüstü bir toplanrı yapılmasını öneren İranlı bakan vekili, Pakistanlı muhatabındna bu çağrıya destek vermesini istedi. Pakistan Dışişleri Bakanı Dar, bu teklifi memnuniyetle karşıladıklarını belirterek "Müslüman halkları Siyonist rejimin suçlarına karşı uyandırmanın gerekliliğini" vurgulayarak İsmail Haniye'ye Tahran'da suikast düzenlenmesini "uluslararası hukukun ve İran'ın egemenliğinin açık bir ihlali" olduğunu kaydetti.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading