Sitede Ara

İran'ın İsrail'e attığı füzeler Yunan basınını korkuttu: 'Bunlardan Türkiye'de de var'

İran'ın İsrail'e attığı füzeler Yunan basınını korkuttu: 'Bunlardan Türkiye'de de var'

İran'ın balistik füzelerle Tel Aviv'e saldırması ve İsrail'in benzer silahlarla hassas saldırı yapması Yunan basınını korkuttu. Ülkelerinin benzer bir balistik füze saldırısına maruz kalması durumunda başına neler gelebileceğini sorgulayan basın, Türkiye'nin elinde bu füzelerden olduğunu hatırlattı.

Dünya

06.10.2024, 00:12

Ortadoğu'daki gerilim Yunan basınını da endişeye sevk etti. Onlar, çatışmaların ülkelerine taşınmasından çok Türkiye'nin benzer saldırılarla kendilerini hedef almasından çekiniyor. Aşılamaz denilen Demir Kubbe'nin delik deşik edildiğini gören Yunan basını henüz böyle bir sisteme sahip olmayan ülkeleri için senaryolar yazmaya başladı bile. Yunanistan'dan yayın yapan Pentapostagma gazetesi, balistik füzeleri işaret ederek "Kesin olan tek şey, Türkiye'nin cephaneliğinde bunlardan birkaç tane olduğu, hatta birçoğunun kendi üretimi olduğudur." ifadesini kullandı.

Mars yolculuğu başlıyor! Elon Musk'tan çılgın proje: 5 Starship roketi gönderecek ama tek engel ABD seçimini kazanacak kişinin kim olacağı Mars yolculuğu başlıyor! Elon Musk'tan çılgın proje: 5 Starship roketi... Haberi Görüntüle

YUNAN DEMİR KUBBESİ

Okuyucularını yeterince korkuttuğunu düşünen gazete, ardından verdiği haberle ülkede Demir Kubbe yapımına 2-3 milyar avroluk bir maliyetle başlandığını hatırlattı ve okuyucuların yüreğine su serpti. Fakat ilerleyen satırlarda Yunan Demir Kubbesi'nin ne zaman tamamlanacağını kimsenin bilmediğini belirtiyor. Sonrasında ise Yunanistan'ın Patriot ve S-300'ün öncülük ettiği füze saldırılarını engelleyecek bir "silahı" olduğunu hatırlayan gazete ellerindeki füzesavar silahlarını sıralıyor.

Gazetede yer alan silahlar şunlar:

Patriot

S-300

Crotale NG/GR

Hawk

TOR-M1

OSA-ΑΚ

ASRAD HELLAS

Türkiye'ye dair bilgiler vermekten de geri durmayan gazete bize ait füzeleri birer birer özellikleriyle anlatıyor. Buradan Türkiye'nin çok yakından takip edildiğini söylemek yanlış olmayacaktır. 

İşte gazetenin "Türkiye'nin balistik füzeleri" ara başlığıyla verdiği silahlar ve özellikleri:

Lula’dan 'Netanyahu’ya karşı harekete geçin' çağrısı: İsrail’in eylemleri soykırımdır Lula’dan 'Netanyahu’ya karşı harekete geçin' çağrısı: İsrail’in eylemleri soykırımdır Haberi Görüntüle

J-600T YILDIRIM

Türk ordusunda 36 adet J-600T Yıldırım füzesi bulunduğu belirtiliyor. Füzenin Roketsan tarafından Çin B-611'i temel alarak geliştirilen kısa menzilli bir balistik füze olduğu, düşman hava savunma tesisleri, C3I merkezleri, lojistik ve altyapı tesisleri gibi "yüksek değerli" hedeflere saldırmak ve ayrıca hareket alanını genişleterek dost topçulara ateş desteği sağlamak üzere tasarlandığı ifade ediliyor. 

Soykırım sponsoru ABD! İsrail milyar dolarlık askeri yardım paketi alacak Soykırım sponsoru ABD! İsrail milyar dolarlık askeri yardım paketi alacak Haberi Görüntüle

BORA

Türkiye'nin elinde yüzlerce Bora füzesi olduğu öne sürülüyor. Bora'nın Türkiye'de üretilen taktik balistik bir füze olduğu, 610 mm çapa, 8,0 m uzunluğa, toplam 2.500 kg ağırlığa sahip olup minimum 80 km, maksimum 280 km menzile sahip olduğu belirtiliyor. Mayıs 2017'de test edilerek üretime başlandığı ve ihraç edildiği, satın alan ülkelerden birinin de Endonezya olduğu hatırlatılıyor.

Ortadoğu'yu alev topuna çevirecek! İstihbarat gizli planı deşifre etti: İsrail'in hedef alacağı noktalar belirlendi Ortadoğu'yu alev topuna çevirecek! İstihbarat gizli planı deşifre etti: İsrail'in... Haberi Görüntüle

MGM-140 ORDU TAKTİK FÜZE SİSTEMİ

Türkiye'de 72 adet ABD MGM-140 Ordu Taktik Füze Sistemi (ATACMS) füzesi bulunduğu, bunların Amerikan savunma şirketi Ling-Temco-Vought (LTV) ve daha sonra Lockheed Martin tarafından satın almalar yoluyla tasarlanıp üretilen hipersonik taktik balistik füzeler olduğu belirtiliyor. Gazeteye göre füzenin maksimum atış menzili 300 kilometreye ulaşıyor.

İsrail tedirgin! Hizbullah'ın 24 saat içinde büyük bir saldırı gerçekleştirmesi bekleniyor İsrail tedirgin! Hizbullah'ın 24 saat içinde büyük bir saldırı gerçekleştirmesi... Haberi Görüntüle

TAYFUN

Tayfun'un Roketsan tarafından üretildiği ve Bora temel alınarak geliştirilen kısa menzilli bir balistik füze olduğu vurgulanıyor. Gazetede "Tayfun gizlice geliştirildiği için tasarımına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor." ifadesi kullanılıyor. Tayfun'la ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Artık roketlerimizi üretmeye başladık. Elbette bu üretim Yunanlıları korkutuyor." dediği öne sürülüyor. Gazetede ayrıca Erdoğan'ın böyle bir füzenin Atina'daki hedeflere bile ulaşıp onları vurabilme potansiyeline sahip olduğu yönünde ifadeler kullandığı iddia ediliyor. Tayfun'un 23 Mayıs 2023'te tekrar başarıyla test edildiği ve 4 gün sonra seri üretime geçtiği de okuyucularına sunuluyor.

Sıra Suriye'de! İsrail askeri tesisi vurdu: Çok sayıda asker öldürüldü Sıra Suriye'de! İsrail askeri tesisi vurdu: Çok sayıda asker öldürüldü Haberi Görüntüle

CENK

Cenk'in de Roketsan tarafından Tayfun temel alınarak geliştirilen orta menzilli bir balistik füze olduğu ve üretiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulduğu ifade ediliyor. Gazetede Cenk'in 300 ila 1000 kilometre mesafedeki hedefleri etkili bir şekilde vurabildiği ve Türk ordusunun envanterinde kaç adet bulunduğunun bilinmediği aktarılıyor.

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading