İranlı komutandan İsrail'e gözdağı: 'İstersek bütün siyonistleri yok ederiz'

İranlı komutandan İsrail'e gözdağı: 'İstersek bütün siyonistleri yok ederiz'

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı General Ali Fadavi, israil'in çok küçük bir ülke olduğunu ve İran'ın isterse bütün siyonistleri yok edebileceğini söyledi.

Dünya

15.10.2024, 22:18

27 Eylül'deki İsrail saldırılarında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'la birlikte öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun komutanlarından Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın cenazesinde ülke basınına açıklamalarda bulunan İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Ali Fadavi, İsrail'in işgal ettiği yerleri kastederek "Bu topraklar küçük bir ülke. İran'ın küçük eyaletlerinden biri kadar bile büyük değil. Eğer istersek tüm siyonistleri yok edebiliriz." dedi.

Fadavi ayrıca saha ile diplomatik alan arasındaki koordinasyonun daha tutarlı bir hale geldiğini ve savaşın sonunda muhakkak kazanacaklarını belirtti.

Bu açıklama Hizbullah'ın İsrail'in canını epey acıttığı İHA saldırısı sonrası geldi. Söz konusu saldırıda Hayfa'da bir askeri üs hedef alınmış ve İsrail kaynaklarına göre 4 asker hayatını kaybederken çok sayıda asker yaralanmıştı. Ancak dünya kamuoyunda İsrail'in kayıpları sakladığı yönünde bir görüş hakim. İç kamuoyunu tutmaya çalışan İsrail'in 7 Ekim'den bu yana aynı planı uyguladığı biliniyor. 

İspanya Dışişleri Bakanı Albares'ten çarpıcı açıklama: Topyekün bir savaşın eşiğindeyiz İspanya Dışişleri Bakanı Albares'ten çarpıcı açıklama: Topyekün bir savaşın eşiğindeyiz Haberi Görüntüle

KAANİ DE CENAZEDE

Öte yandan İran yönetimi tarafından ajanlık sorgusuna tabi tutulduğu ifade edilen Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani de cenazedeydi. Nilfuruşan'ın arkadaşı olan Kaani'nin cenazede sürekli ağladığı görüldü. Özellikle Batı medyasında Kaani'nin ajan olduğu ve İran tarafından ortadan kaldırıldığı yönünde haberler çıkmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading