İranlı vekillerden nükleer silah hamlesi! 'Haramdır' fetvasının değişmesini istiyorlar

İran Meclisi'nde 39 milletvekili, ülkenin nükleer silahları yasaklayan fetvasının değiştirilmesi çağrısında bulundu. Milletvekilleri, bu değişikliğin İran'ın savunma doktrini açısından kritik öneme sahip olduğunu savunuyor.

Dünya

09.10.2024, 17:48

İran Meclisi’nde 39 milletvekili, nükleer silahı yasaklayan fetvanın değiştirilmesini talep etti. Meşhed Milletvekili Hasan Ali Ahlaki, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu fetvanın İran’ın savunma doktrininde önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Ahlaki, "İran'ın savunma doktrinini tekrar gözden geçirecek bir mektubu, 39 milletvekilinin imzasıyla İran Meclisi Ulusal Güvenlik Yüksek Şurası'na sunduk." ifadelerini kullandı.

Son Dakika... Soykırımcı İsrail, Beyrut'u bir kez daha vurdu! Son Dakika... Soykırımcı İsrail, Beyrut'u bir kez daha vurdu! Haberi Görüntüle

HAMANEY'İN FETVASI VE DEĞİŞİM İHTİMALİ

İran lideri Ali Hamaney'in, nükleer silahların da dahil olduğu kitlesel ölüme yol açan silahların yasak olduğunu belirten fetvası, ülkenin savunma doktrininin temelini oluşturuyor. Ahlaki, Hamaney'in fetvasının geçerliliğini kabul ederken, Caferi fıkhına göre "şartların değişmesiyle fetvanın da değişebileceği"ne dikkat çekti.

İran'ın nükleer silah konusundaki tutumu, uluslararası alanda büyük bir tartışma konusu olmaya devam ederken, milletvekillerinin fetva değişikliği talebine İran hükümetinin nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading