Irkçı Wilders, yine İslam'a saldırdı: İsrail'i savundu, Hazreti Muhammed'i hedef aldı

Irkçı Wilders, yine İslam'a saldırdı: İsrail'i savundu, Hazreti Muhammed'i hedef aldı

Irkçı ve İslam düşmenı söylemleriyle tanınan Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, İsrail soykırımını savundu, İslam'a ve Hz. Muhammed'i hedef alan ifadeler kullandı. Wilders, İslam'ın Yahudilere karşı nefret ideolojisi olduğunu iddia etti.

Dünya

04.10.2024, 00:24

Hollandalı ırkçı lider Geert Wilders, ABD merkezli aşırı sağcı haber sitesi Breitbart için "Avrupalı Milliyetçiler Neden İsrail'i Desteklemeli" başlıklı bir makale kaleme aldı. İslam düşmanı söylemleriyle dikkat çeken Wilders, Wilders, makalesinde  "İsrail'in yanındayız çünkü düşmanları kötü ve kötülük karşısında tarafsızlık kötüdür." ifadesini kullandı.

Irkçı lider, İsrail'in yıllardır süregelen katliamlarını meşrulaştırma çabasına girişerek işga devletinin kendilerini yeryüzünden silmek isteyen güçlerle savaştığını iddia etti. Mesnetsiz ifadelerle argümanını güçlendirmeye gayret eden Hollandalı ırkçı lider, Müslümanların Yahudi karşıtı oldupunu iddia etti. Filistin destekçisi grupların dayanışma gösterilerinden duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Wilders, sol kesimin İsrail'den nefret ettiğini de belirtti.

Gazze'de İsrail soykırımının acı yüzü: 7 Ekim'den bu yana 902 aile nüfustan silindi Gazze'de İsrail soykırımının acı yüzü: 7 Ekim'den bu yana 902... Haberi Görüntüle

"AVRUPALILAR SİYONİZMİ DESTEKLEMELİ"

Avrupalılara çağrı yaparak siyonizmin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Wilders, "Sadece totaliter İslam tehdidine karşı cephede olduğu için değil, sadece Yahudi ana vatanını var olma mücadelesinde desteklediğimiz için değil, aynı zamanda ulusal kimliklerini korumaya çalışan uluslar için yol gösterici olması nedeniyle de İsrail'in yanındayız." dedi. Avrupa'daki antisemitizm vakalarını tümüyle İslam ve Müslümanlarla ilişkilendiren ırkçı lider, Avrupa’da Filistin ile dayanışma içinde olanları "Yahudi düşmanlığıyla" suçladı.

Hazreti Muhammed'i de hedef alan Geert Wilders, İslam'ın Yahudilere karşı nefret ideolojisi olduğunu iddia etti ve İsrail'in Filistin’deki soykırımını Müslüman karşıtı söylemlerle gerekçelendirmeye çalıştı. İsrail'in saldırılarını tümüyle savunan Wilders, Filistinlilerin uğradığı soykırıma, Filistin topraklarındaki işgale, yerleşim politikalarına, ablukaya ve insan hakları ihlallerine değinmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading