İrlanda, Filistin için ayaklandı! 11 günlük yürüyüş ve on binlerce imza...

İrlanda, Filistin için ayaklandı! 11 günlük yürüyüş ve on binlerce imza...

İrlanda'da 11 gün süren yürüyüşle, İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında üretilen ürünlerin yasaklanması için 45 bin imza toplandı ve Parlamento'ya teslim edildi.

Dünya

27.09.2024, 16:12

İrlanda'da, İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında üretilen ürünlerin ithalatının yasaklanması amacıyla düzenlenen yürüyüş, başkent Dublin'de sona erdi. Güney Kerry'den başlayan 11 günlük yürüyüşün sonunda, yaklaşık 45 bin kişinin imzaladığı dilekçe Parlamento yetkililerine teslim edildi. Yürüyüş, İsrail'in işgal politikalarına karşı duyarlılığı artırmak ve bu ürünlerin yasaklanması için güçlü bir çağrı oldu.

Erdoğan'dan dünyaya çağrı: İslam düşmanlığı salgına dönüştü, nefret suçu sayılsın Erdoğan'dan dünyaya çağrı: İslam düşmanlığı salgına dönüştü, nefret suçu sayılsın Haberi Görüntüle

PARLAMENTO ÖNÜNDE MİTİNG DÜZENLENDİ

Yürüyüşün finali, Dublin’de Parlamento binası önünde gerçekleştirilen bir mitingle taçlandırıldı. Yürüyüşe katılanlar, İsrail'in işgal ettiği topraklarda üretilen ürünlerin "işgal ürünleri" olarak yasaklanmasını talep etti. Mitingin sunuculuğunu, sekiz Tüm İrlanda madalyasına sahip Gal futbolcusu ve Filistin için İrlanda Sporları Derneği üyesi Michael Darragh Macauley yaptı.

İsrail'in saldırıları Fransa'nın menfaatlerine dokundu! Macron'dan Netanyahu'ya: 'Bölgeyi siz savaşa sürüklüyorsunuz' İsrail'in saldırıları Fransa'nın menfaatlerine dokundu! Macron'dan Netanyahu'ya: 'Bölgeyi siz savaşa... Haberi Görüntüle

SENATÖR FRANCES BLACK'TEN SERT MESAJ

Mitingde konuşan Bağımsız Senatör Frances Black, 2018'de Senato’ya sunduğu "İşgal Altındaki Topraklar Yasası"na atıfta bulunarak, altı yıl içinde Filistin'deki durumun daha da kötüleştiğini vurguladı. Black, "Dünya Gazze'deki trajedilere odaklanırken, Batı Şeria'da da büyük bir toprak gaspı yaşanıyor. Evler yıkılıyor, aileler yerinden ediliyor. İsrail'in yasa dışı işgalini kınarken, bu topraklarda üretilen ürünlerle ticaret yapmak açık bir ikiyüzlülüktür ve artık sona ermelidir." dedi.

Son dakika... BM Güvenlik Konseyi Lübnan gündemiyle toplanıyor Son dakika... BM Güvenlik Konseyi Lübnan gündemiyle toplanıyor Haberi Görüntüle

İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSUNDAN ÇAĞRI

Batı Şeria ve Gazze'de gönüllü olarak çalışan insan hakları savunucusu Caoimhe Butterly, mitingde yaptığı konuşmada, Nelson Mandela’nın Filistinlilerin özgürlüğüne yönelik sözlerine atıfta bulunarak, siyasi eylemin aciliyetini vurguladı. Butterly, "Dünyanın dört bir yanındaki insanlar Gazze ve Batı Şeria'da yaşanan acıyı izlerken, Kerry'den Dublin'e yürüyenler özgürlük ve adalet mücadelesine sembolik adımlarla katkıda bulundular." ifadesini kullandı.

Husilerin Tel Aviv'i füzeyle vurması Netanyahu'yu çıldırttı: Tehditler savurdu Husilerin Tel Aviv'i füzeyle vurması Netanyahu'yu çıldırttı: Tehditler savurdu Haberi Görüntüle

MÜZİK VE DAYANIŞMA

Miting sırasında, İrlanda ile Filistin arasındaki dayanışmayı konu alan "Le Cúnamh na Déithe / In Shaa Allah" (Tanrı'nın yardımıyla/İnşallah) adlı şarkı seslendirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading