Yandex Metrica

Iron Man ordusu! Hem lazeri algılayacak hem de İHA kontrol edecekler! Giyilebilir teknolojide dev adım

Iron Man ordusu! Hem lazeri algılayacak hem de İHA kontrol edecekler! Giyilebilir teknolojide dev adım

Uzun süredir savaş hazırlıkları yapan İngiliz ordusu savunma sanayi ekipmanlarına dev yatırım yapmayı sürdürüyor. İngilizler son olarak lazerleri algılayabilen ve İHA kontrol edebilen giyilebilir bir teknoloji üzerine çalışıyor. 

Dünya

23.07.2024, 12:45

Leicestershire merkezli Royal Anglian Alayı'na bağlı birlikler, savaş senaryosunda İngiliz askerine saldırıları  önceden bildiren giyilebilir bir lazer tespit sistemi üzerine çalışıyor. Teknoloji gelen lazerlerin dalga boylarını algılayarak ve kritik bilgileri askeri personele ileterek çalışıyor.

Askerler ayrıca, kullanıcılara bir insansız hava aracını uzaktan manevra etme ve hatta önceden programlama yeteneği veren, vücuda giyilen bir insansız hava aracı (İHA) kontrolünü de test ediyorlar.

Giyilebilir teknoloji alanında denenen diğer teknolojiler arasında drone termal algılama sistemi, lazer mesafe ölçer, gelişmiş dijital gece ve gündüz optiği ve menzili artırmak için bir askerin telsizinden diğerine atlayan bir ağ yer alıyor.

Latin Amerika ülkesinde akaryakıt krizi! 69 uçuş iptal edildi Latin Amerika ülkesinde akaryakıt krizi! 69 uçuş iptal edildi Haberi Görüntüle

HEDEF: IRAN MAN ORDUSU

Mevcut savunma teknolojilerinin giyilebilir teknolojiye entegre edilmesi, savaş alanındaki farkındalığı artırmak ve daha hızlı taktiksel karar almaya olanak sağlamak amacıyla devam eden çabaların bir parçası olarak görülüyor. Ayrıca, 2030 yılına kadar modernize edilmiş bir savaş gücü sunmayı hedefleyen İngilizler "Geleceğin Askeri" programıyla da uyumlu olarak çalışıyor.

Savunma Bilimi ve Teknolojisi Laboratuvarı yetkilisi Jon Russell'a göre, test edilen teknolojiler yakında düşmanlara karşı taktiksel bir avantaj elde etmelerine yardımcı olacak.

Russell "Amacımız, farklı teknolojileri birleştirerek savaş alanı farkındalığını geliştirerek dünyanın en yetenekli silahlı kuvvetlerini geliştirmektir" dedi.

İngiliz Ordusunun bundan sonraki hedefi araç üstü sistemleri keşfetmek.

Son dakika... Soykırım ortağı Biden'dan Netanyahu'ya: Philadelphia Koridoru’ndan çekilin! Son dakika... Soykırım ortağı Biden'dan Netanyahu'ya: Philadelphia Koridoru’ndan çekilin! Haberi Görüntüle

EKİPMAN VAR AMA ORDU YOK

Savaş hazırlıklarına tam gaz devam eden İngilizler Iron Man ordusu kurmak için düğmeye basmış olsa da, orduya girecek asker bulmakta zorluk çekiyor. Toplam askeri personeli 70 bin civarı (Türkiye'nin aktif asker sayısı 520 bin) olan İngiltere'de gençlerin büyük bir çoğunluğu son yapılan anketlerde, "ülkem işgal edilse bile savaşmam" cevabını verdi. 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading