İşgalci İsrail Lübnan'ın doğusunu hedef aldı: Bölgedeki gerginlik tırmanıyor!

İşgalci İsrail Lübnan'ın doğusunu hedef aldı: Bölgedeki gerginlik tırmanıyor!

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentine yönelik bir hava saldırısı düzenledi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Dünya

09.10.2024, 10:20

Lübnan resmi haber ajansı NNA’nın verdiği bilgilere göre, İsrail uçakları Baalbek’in batısındaki Saide beldesini hedef aldı. Saldırıda aynı aileden 3 kadınla birlikte birçok kişi yaralandı, bir kişi ise yaşamını yitirdi.

İsrail’in çöküşü mü başlıyor? İran'ın füzelerle vurduğu üslerin uydu görüntüleri ortaya çıktı İsrail’in çöküşü mü başlıyor? İran'ın füzelerle vurduğu üslerin uydu görüntüleri... Haberi Görüntüle

HİZBULLAH KARŞILIK VERDİ

İsrail’in bu saldırılarına karşılık olarak Hizbullah, İsrail tarafındaki sivil yerleşim yerlerine ve askeri hedeflere füze, insansız hava araçları (İHA) ve topçu atışlarıyla karşılık verdi.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic'ten Ukrayna ve NATO çıkışı: 'Bunu yapmak aptalca' Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic'ten Ukrayna ve NATO çıkışı: 'Bunu yapmak aptalca' Haberi Görüntüle

KATİL REJİM SALDIRILARI DEVAM EDİYOR 

Katil İsrail ordusu, Hizbullah ile kontrollü çatışmalar yürütürken, Lübnan'ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine de yoğun hava saldırıları düzenliyor.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim’den bu yana 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplamda 2 bin 119 Lübnanlı hayatını kaybetti.

Kassam Tugayları İsrail tanklarını hedef aldı! Çok sayıda işgalci öldü Kassam Tugayları İsrail tanklarını hedef aldı! Çok sayıda işgalci öldü Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU? 

İsrail, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 41 binden fazla Filistinlinin ölümüne yol açtı. Bu kayıpların 17 bini çocuk ve 11 bini kadından oluşuyor. Ayrıca 97 binden fazla kişi yaralanmış durumda. Saldırılar hastane, okul gibi sivil altyapıları hedef alarak büyük bir yıkıma neden oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading