Yandex Metrica

İşgalci İsrail ordusu vahşette sınır tanımıyor: İnsani bölgeye hayat veren hattı yıktı

İşgalci İsrail ordusu vahşette sınır tanımıyor: İnsani bölgeye hayat veren hattı yıktı

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde 22 gün süren saldırıları sırasında Tel Aviv tarafından insani bölge olduğu iddia edilen bölgeye su sağlayan hatları yıktı.

Dünya

30.08.2024, 16:53

Terör devleti İsrail'in aylardır bombaladığı ve abluka altına aldığı Gazze'deki soykırımı aralıksız devam ederken bebek katili Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu yine yaptığı yapacağını. Konuya ilişkin açıklama Gazze Sivil Savunma Tedarik ve Ekipman Müdürü Muhammed el-Mugayyir'den geldi.

Muhammed el-Mugayyir, yaptığı açıklamada, İsrail'in sabah saatlerinde çekildiği Han Yunus'ta 10 Filistinlinin cesedinin bulunduğunu belirtti.

ABD istihbaratından Biden'a yasak! 'Gizli Servis buna izin vermiyor' diyerek duyurdu ABD istihbaratından Biden'a yasak! 'Gizli Servis buna izin vermiyor' diyerek... Haberi Görüntüle

SU HATLARI YOK EDİLDİ

İsrail ordusunun geri çekilmesiyle, bölgede altyapı, konutlar, hayati binalar ve yollarda meydana gelen geniş çapta tahribatın ortaya çıktığını aktaran Mugayyir, "İsrail ordusu saldırıları sırasında insani olduğunu iddia ettiği bölgelerde halka su sağlayan ana su hatlarını yok etti." ifadelerini kullandı.

Mugayyir, sivil savunma ekiplerinin, enkaz altındaki, yol ve caddelerdeki kayıpları arama çalışmaları yürüttüğünü belirtti.

Bilindiği üzere İsrail ordusu, 8 Ağustos'ta Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde çok sayıda beldeyi kapsayan geniş bir alanın daha boşaltılmasını istemişti.

Bebek katili Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu, 9 Ağustos'ta, Gazze Şeridi'nde saldırıların başından bu yana defalarca girdiği Han Yunus'ta saldırıları başlattığını açıklamıştı.

Latin Amerika fethi! Türkiye'nin adımları ses getirdi: Yatırım tam 14 kat arttı Latin Amerika fethi! Türkiye'nin adımları ses getirdi: Yatırım tam 14... Haberi Görüntüle

ÇADIRLAR HAVA VE TOPÇU SALDIRILARIYLA HEDEF ALINIYOR

İsrail güçleri, üç haftadır Han Yunus başta olmak üzere Gazze Şeridi'nin birçok bölgesinde Filistinlilerin evlerini ve yerlerinden edilmiş kişilerin çadırlarını hava ve topçu saldırılarıyla hedef alıyor. Saldırılarda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail ordusu 22 gün önce başlattığı saldırıların ardından sabah saatlerinde kentin doğusunda nüfuz ettiği bölgelerden çekilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading