İşgalci İsrail'e kötü haber! Moody's'ten sürpriz 'soykırım' darbesi

İşgalci İsrail'e kötü haber! Moody's'ten sürpriz 'soykırım' darbesi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Gazze ve Lübnan'da katliamlar yapan terör devleti İsrail'in kredi notunu "A2"den "Baa1"e düşürürken, ülkenin kredi notu görünümünü negatifte tuttu.

Dünya

28.09.2024, 11:20

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten, Gazze'nin yanı sıra Lübnan'ı da kan gölüne çeviren ve binlerce insanın ölümüne yol açan terör devleti İsrail'e kötü haber geldi. Moody's İsrail'in kredi notunu düşürdü. Kredi derecelendirme kuruluşu, uzun vadede İsrail ekonomisinin askeri çatışmadan dolayı daha önce beklenenden daha kalıcı bir şekilde zayıflayacağının değerlendirildiğini bildirdi.

Moody's'ten yapılan açıklamada, İsrail'in kredi notunun revize edildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, İsrail'in döviz ve yerel para cinsinden kredi notunun "A2"den "Baa1"e düşürüldüğü, kredi notu görünümünün ise negatif olmaya devam ettiği aktarıldı.

Valilik duyurdu! O ilde eğitime ara verildi Valilik duyurdu! O ilde eğitime ara verildi Haberi Görüntüle

''RİSKLER ARTTI''

Kredi derecelendirme kuruluşu açıklamasının devamında, not indiriminin temel nedeninin jeopolitik riskin önemli ölçüde yoğunlaşarak çok yüksek seviyelere ulaşması ve İsrail'in hem yakın hem de uzun vadede kredibilitesi için önemli olumsuz sonuçlar doğurması olduğunu belirtti. Gazze'de ateşkes olasılığının azaldığı belirtilen açıklamada, iç siyasi risklerin jeopolitik risklerle birlikte arttığı ifade edildi.

Türkiye Afrika'ya ışık oldu! ABD'yi kapı dışarı eden Burkina Faso'dan BRICS adımı: İlk temas sağlandı Türkiye Afrika'ya ışık oldu! ABD'yi kapı dışarı eden Burkina Faso'dan... Haberi Görüntüle

''İSRAİL EKONOMİSİ KALICI BİR ŞEKİLDE ZAYIFLIYOR''

Açıklamada, uzun vadede İsrail ekonomisinin askeri çatışmadan dolayı daha önce beklenenden daha kalıcı bir şekilde zayıflayacağının değerlendirildiği bildirildi. Açıklamada artan güvenlik riskleriyle önceki çatışmalarda olduğu gibi artık hızlı ve güçlü bir ekonomik toparlanmanın beklenmediği aktarıldı.

Açıklamada, gecikmiş ve daha yavaş ekonomik toparlanmanın ülkede kamu maliyesini daha kalıcı bir şekilde etkileyeceğine işaret edildi. Açıklamada, devam eden negatif görünümün de Moody's'in aşağı yönlü risklerin devam ettiğine dair görüşünü yansıttığı vurgulandı.

Gazze'de vahşet saçan siyonistler bu kadar zalim! İsrailli General'den Filistinliler için kan donduran teklif! Gazze'de vahşet saçan siyonistler bu kadar zalim! İsrailli General'den Filistinliler... Haberi Görüntüle

OLASI DÜŞÜŞ İÇİN İNCELEMEYE ALINMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Moody's, Ekim 2023 yılında İsrail'in "A1" olan kredi notunu olası bir düşüş için incelemeye almıştı. Şubat ayında da ülkenin kredi notunu "A1"den "A2"ye indiren Moody's, not görünümünü "negatif" olarak revize etmişti.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading