Yandex Metrica

İşgalci İsrailli yerleşimciler Batı Şeria'nın Cit köyüne saldırdı: Filistinlilere ait ev ve araçları ateşe verdiler

İşgalci İsrailli yerleşimciler Batı Şeria'nın Cit köyüne saldırdı: Filistinlilere ait ev ve araçları ateşe verdiler

İşgalci Yahudiler, Filistin toprağı Batı Şeria'daki Cit köyüne saldırdı. Filistinlilere ait ev ve araçlara saldıran işgalciler, bir Filistinliyi yakarak şehit etti. Şehit olan Filistinlinin isminin Reşit Mahmud El-Sada olduğu öğrenildi.

Dünya

16.08.2024, 11:00

İşgalci Yahudiler, Filistin toprağı Batı Şeria'daki Cit köyüne baskın yaptı. Filistinlilere ait ev ve araçlara saldıran yüzleri maskeli yüzlerce işgalci, köyün çeşitli yerlerinde yangın çıkardı. Batı Şeria Sağlık Bakanlığı, işgalci Yahudilerin saldırısında 22 yaşındaki bir Filistinlinin yanarak can verdiğini duyurdu. Şehit olan Filistinlinin isminin Reşit Mahmud El-Sada olduğu öğrenildi. Olayda çok sayıda da yaralı olduğu bildiriliyor. Saldırıların molotof kokteylleriyle düzenlendiği belirtiliyor. 

İsrail ordusunun saldırgan Yahudi yerleşimcilere koruma sağladığı ve sivil savunma araçlarının köye girmesini engellediğini belirtildi.

İsrail tarafından ise göstemelik açıklamalar geliyor. O açıklamalardan bazılar şu şekilde:

Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI HERZOG: "İSRAİL'İN DÜNYADAKİ KONUMUNA ZARAR VERİYOR"

Saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, kargaşa dediği saldırıyı kınadı ve olayların Yahudilikle ilgisi olmadığını belirtti. Herzog'un açıklaması şöyle: "Samiriye'de akşam saatlerinde yaşanan kargaşayı şiddetle kınıyorum. Bu, özellikle hassas ve zor bir dönemde, yasalara saygılı yerleşimci nüfusuna ve bir bütün olarak yerleşime ve İsrail adına ve dünyadaki konumuna zarar veren aşırı bir azınlıktır. Bu bizim yolumuz değil ve kesinlikle Tevrat'ın ve Yahudiliğin yolu değil. Kolluk kuvvetleri bu ciddi olaya karşı derhal harekete geçmeli ve kanunları çiğneyenleri adalete teslim etmelidir."

İngiliz basınında Türkiye'ye övgüler: 'Mükemmel bir sığınak' İngiliz basınında Türkiye'ye övgüler: 'Mükemmel bir sığınak' Haberi Görüntüle

ANA MUHALEFET LİDERİ LAPİD: "HÜKÜMETTE BU OLAYLARI DESTEKLEYENLER VAR"

Ana muhalefet lideri Yair Lapid ise hükümette bu olayları destekleyenlerin olduğunu belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Jit köyündeki saldırıya değine Lapid, olayı eleştirerek "Hükümette bu tür olayları destekleyenler olduğunda durum daha da kötüleşecek. Bunun Yahudilikle hiçbir ilgisi yoktur." ifadelerini kullandı. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis'ten Türkiye açıklaması: 'Sorunların çözümü için tarihi bir fırsat penceresi bulunuyor' Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis'ten Türkiye açıklaması: 'Sorunların çözümü için tarihi... Haberi Görüntüle

İSRAİL ORDUSU: "İSRAİLLİLER OLAY YERİNDEN UZAKLAŞTIRILDI"

İsrail ordusu da yaptığı açıklamada saat 20.00'de olay yerine gidildiği, havaya ateş açıldığı ve baskın yapan İsraillilerin bölgeden uzaklaştırıldığı duyuruldu. Ayrıca olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 629 Filistinli hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading