Yandex Metrica

İşgalciler alarmda: Yüzlerce İsraillinin ölmesinden korkuluyor

İşgalciler alarmda: Yüzlerce İsraillinin ölmesinden korkuluyor

İsrail'in Batı Şeria'da yürüttüğü işgal ve cinayet politikasının özellikle Batı Şeria'da bir öfke patlamasına yol açabileceği belirtildi. Savunma Bakanı Gallant'ın ve emniyet güçlerinin yönetime yüzlerce İsraillinin ölümüyle sonuçlanacakbir gerilimle karşılaşabilecekleri konusunda uyarıda bulunduğu belirtildi.

Dünya

13.09.2024, 23:02

İsrail'de savaş politikalarının devamı ve Filistinlileri katletme, yok etme gibi konularda bir birlik var. 11 aydır Gazze'de sürdürülen soykırıma iç kamuoyundan herhangi bir itiraz gelmiş değil. Özellikle hafta sonları eylem yapan grupların ise tek istediği esirlerinin sağ salim evlerine dönmesi. İsraillilerin her biri can güvelikleri sağlandığı takdirde yasa dışı yerleşim birimlerine taşınmakta da tereddüt etmiyor. Şimdiye kadar direniş hareketleri dışında İsrail'e karşı koyabilen olmadı. Gazze'deki Filistinlilerin belirli dar alanlara sıkışmışlığı ve silahsız hali bunda etken. 

ABD'den Lübnan'daki patlamalara ilişkin büyük bir yalan daha: 'Olaylarla ilgimiz yok' ABD'den Lübnan'daki patlamalara ilişkin büyük bir yalan daha: 'Olaylarla ilgimiz... Haberi Görüntüle

"YÜZLERCE İSRAİLLİ ÖLEBİLİR"

İşgalci ve soykırımcı İsrail ordusunun saldırılar düzenlediği bir başka yer ise Batı Şeria. 7 Ekim'den sonra bu bölgedeki baskınları ve keyfi gözaltıları iyice artıran işgalciler, bu zulmü son haftalarda fazlalaştırdı. Batı Şeria'nın şartları biraz daha farklı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve emniyet yetkililerinin bu haftaki hükümet toplantısında, Batı Şeria'nın patlamanın eşiğinde olduğu yönünde ciddi bir uyarı yaptığı belirtildi. Maariv gazetesinde yer alan haberde Gallant ve emniyet yetkililerinin "bu durumda bir değişiklik olmadığı sürece İsrail'de yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanacak bir gerilimle karşılaşabileceklerini" dile getirdiği ifade edildi.

Aman Putin duymasın! Ermenistan'dan Ukrayna'ya S-300 transferi! Fransa Erivan'ı ateşe atıyor Aman Putin duymasın! Ermenistan'dan Ukrayna'ya S-300 transferi! Fransa Erivan'ı ateşe... Haberi Görüntüle

ONLARCA FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail'de fanatikler sık sık Mescid-i Aksa'ya baskınlar düzenleyerek bölgedeki gerilimin artmasına sebebiyet veriyor. Bu fanatiklerin en önde gelenleri ise aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Maliye Bakanı Bezalel Smotrich. Aynı şekilde israil askerleri ile gaspçı İsrailliler Batı Şeria'ya baskınlar düzenleyip Filistinlilere saldırıyor. Son haftalarda özellikle Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerinde onlarca Filistinli öldürüldü. Bu kentlerden çekilen İsrail ordusu geride büyük bir nekaz yığını bıraktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

2

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading