Yandex Metrica

İşgalcilere bir maddi destek daha: Slovakya, İsrail'den hava savunma sistemi satın alıyor

İşgalcilere bir maddi destek daha: Slovakya, İsrail'den hava savunma sistemi satın alıyor

Slovakya hükümeti skandal bir karara imza atarak attığı bommbalarla Gazze'yi yerle bir İsrail'den hava savunma sistemi alınmasını onayladı. Alınacak sistemin 554 milyon avro değerinde olduğu bildirildi.

Dünya

29.08.2024, 00:05

Slovakya'da hükümet, işgalci İsrail'i maddi olarak destekleyecek önemli bir karara imza attı. Soykırımcı ordunun envanterinde bulunan 6 adet mobil hava savunma sisteminin satın alınmasına ilişkin karar Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. 

Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada İsrailli yetkililerle bir yılı aşkın süredir müzakerelerin devam ettiğini duyurdu. Alınacak sistemin 554 milyon avro değerinde belirtilen açkıklamada anlaşmanın ekim sonunda imzalanacağı bildirildi.

Slovakya'nın Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan kaynaklanan güvenlik sorunları nedeniyle böyle bir karrar aldığı belirtilirken ülke hava savunma sahasının önemine işaret edildi.

AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı Haberi Görüntüle

MAYIS AYINDA BAŞBAKAN FICO'YA SİLAHLI SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Slovakya Başbakanı Robert Fico, başkent Bratislava'ya yakın bir kasabada düzenlenen Bkaanlar Kurulu toplntısının ardından dışarıda silahlı saldırıya uğramuştı. Ülke basını saldırıyı 71 yaşında sol görüşlü bir Slovakyalının gerçekleştiğini belirtmişti. Söz konusu anlaşmanın suikast girişiminden kısa bir zaman sonraya denk gelmesi ise akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Habere Tepki Ver

0

0

2

2

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading